Ga naar inhoud

Gemeente Zaanstad bestaat 50 jaar!

We zijn jarig en dat vieren we graag met je!

Op 1 januari 1974 werd de gemeente Zaanstad gesticht. Vanaf dat moment vallen de 6 dorpen en 1 stad onder dezelfde gemeente. Assendelft, Koog aan de Zaan, Krommenie, Westzaan, Wormerveer, Zaandam en Zaandijk worden sindsdien verbonden door één bestuur. Toch hebben de verschillende dorpen hun eigen karakter en zijn al veel langer verbonden door de rivier de Zaan. Juist deze verschillen maken Zaanstad zo uniek. Daarom vieren we in 2024 50 jaar Zaanstad, samen met haar inwoners.

Ook vieren we de bevrijding van de bezetting van de Spanjaarden. Daarom vieren we in het jubileumjaar ook het Zaans Ontzet. Vier je met ons mee?

 

Highlight Evenementen 50 Jaar Zaanstad

50 Jaar Zaanstad bij jou in de buurt - Bekijk welke evenementen er bij jou in de buurt worden georganiseerd

Toolkit

Voor het jubileumjaar hebben we een speciale huisstijl ontwikkeld. We willen namelijk dat het jubileum zo zichtbaar mogelijk is en iedereen in Zaanstad meekrijgt dat we iets te vieren hebben. Jij kan daarbij helpen! Op deze pagina vind je de downloads van het logo en de speciaal ontwikkelde elementen. 

Lees meer over de toolkit

Feliciteer Zaanstad

🤳 Wil jij de Gemeente Zaanstad ook feliciteren met deze mijlpaal? Neem een video op, tag ons en gebruik de hashtag #FeliciteerZaanstad. Wie weet zie je jezelf binnenkort terug!

Een aantal bekende Zaankanters gingen jullie al voor klik hieronder om deze felicitaties te bekijken. 

Bekijk Felicitaties