Ga naar inhoud

Wormerland

De gemeente Wormerland is onderdeel van de Zaanstreek, maar biedt zijn eigen authenticiteit. Pittoreske dorpjes temidden van uniek veenweidegebied, met flora en fauna die je nergens anders treft. Maar Wormerland herbergt ook de sporen van een rijk industrieel verleden. De fabriekswand aan de Zaan vertegenwoordigt de pakhuizen vernoemd naar de steden waarmee handel werd gedreven. En in de iconische Lassie fabriek wordt tot op de dag van vandaag rijst verwerkt.

Het Wormer- en Jisperveld, de Beschuittoren, de Poelboerderij en een breed scala aan restaurants, Wormerland biedt voor ieder wat wils. Nieuwsgierig geworden? Start je ontdekkingstocht op deze pagina en laat je inspireren door de mooiste routes en leukste uitjes.

 

Eten & Drinken in Wormerland

Agendatip : Lotte Velvet - Ondergrond

Lotte Velvet won in 2020 met haar voorstelling ‘Ondergrond’ de jury- en publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival. In deze dystopische cabaretvoorstelling verbreekt zij haar relatie met de wereld. Maar zat de wereld überhaupt op haar te wachten? Door middel van muziek, poëzie en grappige scènes geeft zij een stem aan mensen die ook worstelen met de wereld en controle proberen te houden over de huidige veranderende omstandigheden. Lotte wordt tijdens de voorstelling begeleid door toetsenist en producer Serge Dusault.
 

De must sees van Wormerland

Routes door Wormerland

Vaarkaart Wormer-en Jisperveld

Het Wormer- en Jisperveld is het grootste aaneengesloten veenweidegebied van West-Europa. Vanuit een kano kun je tussen de honderden (w)eilandjes varen en van de bijzondere natuur genieten.

Bijna alle soorten weidevogels die in Nederland voorkomen broeden hier: grutto, kieviet, tureluur, scholekster en graspieper. Ook biedt de waterrijke natuur een thuis aan zeldzame planten zoals zonnedauw, heide, orchideeën en koekoeksbloemen.

Bekijk vaarkaart
Wormer Jisperveld veenweide kano varen water natuur groen

Overnachten