Ga naar inhoud

Bereikbaarheid

De Zaanstreek is dichterbij dan je denkt. Net boven Amsterdam, direct aan de A7/A8, langs de Zaan, met wel zes treinstations en de nodige fiets- en wandelpaden is onze mooie streek prima bereikbaar.

We hopen je snel welkom te heten!

Op de fiets

Het snelfietspad vanuit Amsterdam brengt je in 15 minuten naar Zaanstad. Ook vanuit andere dorpen en steden in de omgeving is de Zaanstreek heel goed te doen op de (elektrische) fiets.

Hou je van fietsen dan is een combinatie met één van de routes op onze fietspagina helemaal het einde. Wil je liever de snelste route naar hier klik dan hieronder door naar Google Maps.

Google Maps

Met de trein

Met zes treinstations maar liefst, kun je bijna altijd dichtbij je bestemming uitstappen.

Station Zaandam legt bijvoorbeeld het stadshart vol neo-Zaanse architectuur aan je voeten en vanaf station Zaanse Schans/ Zaandijk kun je naar de gelijknamige, wereldberoemde trekpleister wandelen.

NS-reisplanner

Industrial Heritage Line

Buslijn 391, de Industrial Heritage Line, verbindt het Amsterdam Centraal Station met de Zaanse Schans. Elke 15 minuten vertrekt de bus van busplatform L op het Centraal Station.

De bus brengt je naar Stadshart Zaandam en vervolgens naar de Zaanse Schans. Liever direct naar de Schans? Pak dan expresslijn 891!

Connexxion.nl

Met de auto

De Zaanstreek ligt langs de A7/A8 en is dus uitstekend bereikbaar per auto.

Parkeren kan in één van de garages in het stadshart (via Q-park), langs de weg of op parkeerterreinen. Vaak betaald, maar soms ook gratis, zoals op het Hembrugterrein. 

Parkeerzones Zaanstad
bereikbaarheid auto snelweg