Ga naar inhoud

De Zaanstreek prikkelt, verrast en verbaast. Kunst en cultuur speelt hierin een belangrijke rol. Onze levendige streek is vol makers, waaronder veel kunst- en cultuurmakers.

Die link met kunst en cultuur gaat ver terug. Tot de molens die de verfpigmenten vermaalden voor de grote meesters en tegelijkertijd ook inspiratiebron voor hen waren. Terwijl ook de toekomst niet wordt vergeten in de broedplaatsen die ruimte bieden voor ontdekking en experiment.

Laat je inspireren tot een belevenis. Bezoek een museum, fiets langs galeries, geniet van muziek of beleef het ultieme uitgevoel in het theater!
Wil je je laten verrassen of weten wat er de komende dagen te doen is? Bekijk dan hier de agenda.

Verwacht in het theater

Monet in Zaandam

In 1871 bracht Claude Monet een bezoek aan Zaandam. De beroemde Franse schilder was onder de indruk van het Hollandse laagland, de karakteristieke houten huizen, vele molens en rivier de Zaan. Zelfs zo dat hij besloot om er vier maanden door te brengen. Hij maakte in die tijd 25 schilderijen en negen schetsen, waarvan zijn Zaanse werk ‘De Voorzaan en de Westerhem’ sinds 2015 te bewonderen is in het Zaans Museum.

Lees meer over Monet

Binnenkort op het podium - van klassiek tot metal en van lokaal tot internationaal talent

Routes voor kunstliefhebbers

Van galerie naar galerie fietsen of een museum met ateliers en studio’s combineren? Hieronder enkele routes die we samenstelden voor kunstliefhebbers.

 

Klik op de knop hieronder om de kunstroutes te bekijken!

Bekijk kunstroutes
Hembrugterrein Kunst Art Expositie Galerie

Op het witte doek

Broedplaatsen

Op ontdekkingsreis - Een wereld te ontdekken in de musea in de Zaanstreek