Ga naar inhoud

Welkom in de Zaanstreek, een regio rijk aan culturele makers. Bij ons staat het delen van verhalen centraal. Daarom hebben we de reeks "De Zaanse Smaakmakers" in het leven geroepen. In deze serie delen we de verhalen van onze culturele smaakmakers. We onderzoeken wat hen drijft en welke belangrijke plekken in de Zaanstreek hebben bijgedragen aan hun ontwikkeling. Hieronder vind je een verzameling van bijzondere verhalen van deze inspirerende makers.

Jamie Jenner

"Dat ik nu in m'n huidige baan juist ook voor de Zaankanter wat kan betekenen in t behoud van onze plaatselijke natuur. Ja vind ik eigenlijk ontzettend mooi en ben ik heel blij dat ik dat kan doen."

Jamie Jenner

Bekijk video

Donovan Mooijen - ADDER

"De eerste studio die ik had was in Zaandam bij het oude-snookercentrum, daar hadden we onze eigen studio en hebben we een jaar genoten. Het was heel chil aan de Zaan en zorgde ook wel voor veel inspiratie" 

 

Donovan Mooijen - ADDER

Video Adder

Bente & Lieke Rogge

"Spelen met je zus is natuurlijk altijd bijzonder helemaal binnen de sportwereld"

Bente & Lieke Rogge

Bekijk video

Frank Bosman - Zaanse Mosterd

Het is een hobby van me, het is een levenstaak en ik kan er eigenlijk niks anders over zeggen. 

Frank Bosman

Video Frank

Jeff Heijne

"Het samen zijn en het samen spelen, dat is het mooie van muziek en dat je ook met elkaar kan verbinden middels muziek"

Jeff Heijne 

Video Jeff

Juvat Performing Arts Studio

"Dit is mijn dansschool, de plek waar het voor mij allemaal is begonnen. We hebben hier mensen met allerlei verschillende culturele-en subculturele achtergronden. Een samensmelting van al deze verschillende culturen, subculturen en mensen, dat vind ik zo mooi aan de Zaanstreek. "

Juvat Westendorp

Video Juvat

Brian Elstak

"Ik ben opgegroeid in Zaanstad en heb daar veel mooie ervaringen opgedaan. Het heeft me onder andere gevormd tot de persoon en kunstenaar die ik nu ben. Terugkijkend komt dat vooral door het collectieve samenzijn met maten en gelijkgestemden hier"

Brian Elstak

Naar interview