Ga naar inhoud

In 1871 verbleef de Franse schilder Claude Monet vier maanden in Zaandam. Hij liet zich inspireren door de Zaanse huisjes en molens, het veenweidelandschap en de boten op de Zaan, en maakte in die periode wel 25 schilderijen. 19e eeuws Zaandam door de ogen van Monet: zowel een kunstzinnige als historische schat. 

Monet in het Museum

In het Zaans Museum kun je het schilderij ‘De Voorzaan en de Westerhem’ zien. Ook heeft het museum in de collectie een brief van Monet die hij op 2 juni 1871 schreef aan schilder Camille Pissarro. Hij schreef onder andere: "Zaandam is wel bijzonder opmerkelijk en er is genoeg te schilderen voor een heel leven". 

Monet in het Zaans Museum

Monet in Zaandam

In het MonetAtelier zijn replica’s te zien van de 25 Zaanse schilderijen van Monet. Het fungeert bovendien als trefpunt voor liefhebbers van Monet, informatiepunt en kenniscentrum.
In 'minuutjes Monet' vertellen de vrijwilligers hun verhalen bij de schilderijen. 

Meer Monet in Zaandam

Voetsporen van Monet

Met eigen ogen zien waar Monet zijn inspiratie vandaan haalde? Maak vanuit het MonetAtelier een wandeling met een gids. Ook één van onze wandelroutes voert langs highlights uit de Zaanse periode van Monet. 

Monet in Zaandam rondleiding safari wandeling gids MonetAtelier Zaandam

Monet in huis

Een schilderij aanschaffen is misschien niet haalbaar, maar er zijn gelukkig meer manieren om Monet in huis te halen. De Stichting Monet in Zaandam heeft mooie Monet spulletjes in de webshop.
Ook bij de Zaanstore staat Monet op het menu.

Monet in de Zaanstore

Monet op locatie