Ga naar inhoud

In 1871 verbleef de Franse schilder Claude Monet vier maanden in Zaandam. Hij liet zich inspireren door de Zaanse huisjes en molens, het veenweidelandschap en de boten op de Zaan, en maakte in die periode wel 25 schilderijen. 19e eeuws Zaandam door de ogen van Monet: zowel een kunstzinnige als historische schat. 

Monet in het Museum

In het Zaans Museum kun je het schilderij ‘De Voorzaan en de Westerhem’ zien. Ook heeft het museum in de collectie een brief van Monet die hij op 2 juni 1871 schreef aan schilder Camille Pissarro. Hij schreef onder andere: "Zaandam is wel bijzonder opmerkelijk en er is genoeg te schilderen voor een heel leven". 

Monet in het Zaans Museum

Monet in Zaandam

In het MonetAtelier zijn replica’s te zien van de 25 Zaanse schilderijen van Monet. Het fungeert bovendien als trefpunt voor liefhebbers van Monet, informatiepunt en kenniscentrum.
In 'minuutjes Monet' vertellen de vrijwilligers hun verhalen bij de schilderijen. 

Meer Monet in Zaandam

Monet Street Art

Een unieke kunstervaring wacht op je in de buitenlucht. Volg een (wandel)route die je langs prachtige Zaanse Street Art schilderijen van Claude Monet leidt. 

Klaar om deze wandeling te doen? Druk op de knop hieronder om je wandelroute aan te schaffen. 

Route bekijken
Foto van de street art wandeling van Monet

Voetsporen van Monet

Met eigen ogen zien waar Monet zijn inspiratie vandaan haalde? Maak vanuit het MonetAtelier een wandeling met een gids. Ook één van onze wandelroutes gaat langs de street art werken van Monet. 

Wandelroute bestellen
Monet in Zaandam rondleiding safari wandeling gids MonetAtelier Zaandam

Monet op locatie