Ga naar inhoud

Walk of Fame

Voor wie is het?

De Walk of Fame is een plek voor alle inwoners van Zaanstad. De voorwaarden waaraan iemand moet voldoen om kans te maken zijn ruim geformuleerd. Want wat van waarde is, is voor iedereen anders. We zoeken in elk geval een diverse mix van mensen. Twee dingen zijn echt belangrijk: de genomineerde is een inspiratie en gaat positief te werk. Waarin of hoe? Dat kan van alles zijn. Op deze manier is er ruimte voor alle onderwerpen of verschillende verhalen met een positieve invloed op de samenleving.

Hoe geef je iemand op voor een tegel op de Walk of Fame?

Alle Zaankanters mogen mensen opgeven voor een tegel. Van 1 februari tot en met 3 maart 2024 kan je iemand opgeven voor de Walk of Fame. Als je iemand opgeeft doe je dit met een korte tekst. De tekst moet gaan over waarom deze persoon volgens jou een plek op de Walk of Fame verdient. De informatie moet te controleren zijn door de jury. Om deze reden vragen we je om contactgegevens mee te sturen. De contactgegevens kunnen bijvoorbeeld van de vereniging, instantie of groep zijn voor wie deze persoon iets heeft betekend.

De jury kiest wie een tegel krijgt

Voor de Walk of Fame is een jury samengesteld. De jury bestaat uit verschillende mensen die Zaanstad zo goed mogelijk vertegenwoordigen. De jury bekijkt alle inzendingen, checkt of ze kloppen en of ze voldoen aan de voorwaarden. De voorwaarden staan op de pagina waar je iemand kan opgeven. Uiteindelijk bepaalt de jury welke 25 mensen een plek krijgen op de Walk of Fame.