Ga naar inhoud

De Zaanstreek prikkelt, verrast en verbaast. Kunst en cultuur speelt hierin een belangrijke rol. Onze levendige streek is vol makers, waaronder veel kunst- en cultuurmakers.

Die link met kunst en cultuur gaat ver terug. Tot de molens die de verfpigmenten vermaalden voor de grote meesters en tegelijkertijd ook inspiratiebron voor hen waren. Terwijl ook de toekomst niet wordt vergeten in de broedplaatsen die ruimte bieden voor ontdekking en experiment.

Laat je inspireren tot een belevenis. Bezoek een museum, fiets langs galeries, geniet van muziek of beleef het ultieme uitgevoel in het theater!
Wil je je laten verrassen of weten wat er de komende dagen te doen is? Bekijk dan hier de agenda.

Verwacht in het theater

Museum getipt

Het Zaans Museum

In dit museum kun je in de Schatkamer van Verkade de beste en langstlopende marketingcampagne van de vorige eeuw bewonderen: de Albums van Verkade.

Tot begin januari staan de illustraties en plaatjes voor het in 1929 verschenen plaatjesalbum Paddenstoelen in de schijnwerpers, samen met de teksten van auteur Jac. P. Thijsse die zijn publiek  op onavolgbare wijze meeneemt in de wereld van planten en dieren.

 

Meer op Zaansmuseum.nl

Op ontdekkingsreis - Een wereld te ontdekken in de musea in de Zaanstreek

Binnenkort op het podium - van klassiek tot metal en van lokaal tot internationaal talent

Routes voor kunstliefhebbers

Van galerie naar galerie fietsen of een museum met ateliers en studio’s combineren? Hieronder enkele routes die we samenstelden voor kunstliefhebbers. 

Galerieroute (11 km)

Galerieroute incl. Westzaan (22 km) 

Landschaproute (16.5 km)

Beeldenroute Zaandam-West (5,5 km)

Hembrugterrein Kunst Art Expositie Galerie

Op het witte doek

Broedplaatsen