Ga naar inhoud

De Zaanstreek leer je het beste kennen vanaf het water. Vanaf de Zaan beleef je de verhalen over het rijke verleden van de streek aan de hand van de prachtige pakhuizen, oude fabrieken en molens op de Zaanoevers.

Ook is het de ultieme manier om de natuur op te zoeken! De unieke flora en fauna in onze veenweidegebieden is goed beleefbaar vanaf het water. Hieronder onze water- en vaartips.

Terrassen aan het water - hier zit je goed bij mooi weer!

Zaanspotter

Plan je een tochtje over de Zaan? Het is de moeite waard de izi.Travel app te downloaden en De Zaanspotter aan te zetten.

Met verhalen bij verschillende monumenten langs de Zaan neemt de Zaanspotter je mee op reis door de historie terwijl aan het varen bent.

Meer over de izi.Travel app

Lekker het water op! - huren, tochtjes en arrangementen

Wormer- en Jisperveld

"In het Wormer- en Jisperveld vind je ondiepe slootjes, uitgestrekte weilanden en honderden eilandjes. Een paradijs voor vogelspotters maar ook een hele fijne plek voor verfrissende zomerse activiteiten op het water."

Ellen Groenveld neemt ons op haar pagina 'Op pad met Ellen' maandelijks mee naar een bijzonder mooi, leuk of lekker plekje in de Zaanstreek.

Lees het hele artikel
Wormer Jisperveld veenweide kano varen water natuur groen