Eten & Drinken

Onze streek werd lange tijd de provisiekast van Nederland genoemd. Prachtige pakhuizen en oude fabrieken op onze Zaanoevers herinneren nog aan die tijd. Die liefde voor 'food' is nooit overgegaan. De overbekende Zaanse mayonaise en mosterd hebben gezelschap gekregen van Zaanse sambal, in oktober vieren we de Cacaomaand, elk jaar is er een Foodfestival aan de Zaan, we hebben de beste kookwinkel van de wereld, eigen brouwerijen en een eigen chocoladefabriek. Uiteraard horen daar ook bijzondere adresjes bij waar je lekker kunt eten en drinken. 

Support your locals - Nu online thuisbezorgen of afhalen

Locals love:

Restaurant Eten Drinken Zaandam Aan de Zaan terras Italiaans Stadshart Westzijde

Sagrestano

Italiaans genieten aan de Zaan.

Hoop Bier brouwerij Zaandijk horeca

Brouwerij Hoop

Echt Zaanse bieren.

De Tweekoppige Phoenix beeldbank Zaanse Schans likeur distilleerderij proeflokaal horeca

De Tweekoppige Phoenix

Proeflokaal met onder andere authentieke likeuren.

Eten Drinken Winkelen Shoppen Zaan Erfgoed Verkade Herbestemming Zaandam Westzijde

De Verskade

Eten, drinken, proeven en beleven.

Lab-44

Voor makers en eters.

5x Lekker Eten - van Noord naar Zuid

De Zaanse Ellen Groenveld is fan van haar eigen streek en neemt ons op haar pagina 'Op pad met Ellen' maandelijks mee naar een bijzonder mooi, leuk of lekker plekje in de Zaanstreek. Zij ging ook een keer van Noord naar Zuid langs lekkere plekjes. Haar favoriet op die tocht werd Ciao Foodbar.

Ellen: "In dit kleine maar fijne Italiaanse restaurant met uitzicht op de Zaan serveert de chef heerlijke Italiaanse gerechten. Kies je voor het menu della casa dan wordt je verrast met een driegangen proeverij menu met verschillende antipasti, verse pasta’s en als toetje een mix van de aller-lekkerste desserts. Jum!"

Lees haar 5x lekkere food tips

Meer eten en drinken