Eten & Drinken

Onze streek werd lange tijd de provisiekast van Nederland genoemd. Prachtige pakhuizen en oude fabrieken op onze Zaanoevers herinneren nog aan die tijd. Die liefde voor 'food' is nooit overgegaan. De overbekende Zaanse mayonaise en mosterd hebben gezelschap gekregen van Zaanse sambal, in oktober vieren we de Cacaomaand, elk jaar is er een Foodfestival aan de Zaan, we hebben de beste kookwinkel van de wereld, eigen brouwerijen en een eigen chocoladefabriek. Uiteraard horen daar ook bijzondere adresjes bij waar je lekker kunt eten en drinken. 

Horeca - op bijzondere locaties

BIND

De huiskamer van BIND is gevestigd in een oud transformatorhuisje op het Hembrugterrein. De huiskamer is een plek voor een kop koffie, voor een mooie ontmoeting, inspiratie, een vergadering of om rustig te zitten werken. Ook is er muziek, poëzie, verhalen en kunst bij BIND.

Klik door naar BIND

Restaurant De Kraai

Geniet in dit sfeervolle Oudhollandse restaurant van heerlijke pannenkoeken of een lekker kopje koffie met gebak. Het restaurant ligt prachtig op de Zaanse Schans. Neem plaats binnen bij een echt typisch Zaanse "Smuiger" of lekker buiten op het terras met uitzicht. 

Naar de site van De Kraai

Verskade - De Koffiezaak

De Koffiezaak heeft moderne espressobars/koffie/theewinkels met uitsluitend duurzaam geproduceerde biologische espressobonen. Zo ook in de VersKade, de VersKade is een Versmarkt in de voormalige Verkade Fabriek, waarbij alles draait om eten, drinken, proeven en beleven. Ontdek en geniet van de gastvrijheid en sfeer van De Verskamer. 

Naar de site van De Koffiezaak

Batavia 1894

Batavia 1894 is zonder twijfel één van de mooiste grand-café’s van de Zaanstreek. Het voormalige pakhuis met haar rijke historie en unieke ligging aan de Zaan herbergt één van de beste zon-terrassen van de regio. Ideaal voor een koffie, lunch, borrel of een gezellig diner.

 

Naar Batavia 1894 online

5x Lekker Eten - van Noord naar Zuid

De Zaanse Ellen Groenveld is fan van haar eigen streek en neemt ons op haar pagina 'Op pad met Ellen' maandelijks mee naar een bijzonder mooi, leuk of lekker plekje in de Zaanstreek. Zij ging ook een keer van Noord naar Zuid langs lekkere plekjes. Haar favoriet op die tocht werd Ciao Foodbar.

Ellen: "In dit kleine maar fijne Italiaanse restaurant met uitzicht op de Zaan serveert de chef heerlijke Italiaanse gerechten. Kies je voor het menu della casa dan wordt je verrast met een driegangen proeverij menu met verschillende antipasti, verse pasta’s en als toetje een mix van de aller-lekkerste desserts. Jum!"

Lees haar 5x lekkere food tips

Meer eten en drinken