Eten & Drinken

Onze streek werd lange tijd de provisiekast van Nederland genoemd. Prachtige pakhuizen en oude fabrieken op onze Zaanoevers herinneren nog aan die tijd. Die liefde voor 'food' is nooit overgegaan. De overbekende Zaanse mayonaise en mosterd hebben gezelschap gekregen van Zaanse sambal, in oktober vieren we de Cacaomaand, we hebben de beste kookwinkel van de wereld, eigen brouwerijen en een eigen chocoladefabriek. In verband met het coronavirus is de horeca gesloten, wel doen sommige restaurants nog aan bezorgen en afhalen, daarover lees je hier meer.

Zaans bestellen - Onze top initiatieven

Veel restaurants, cafés en ondernemers maken het nu weer mogelijk eten af te halen of te bezorgen bij jou aan huis. Bekijk hier onze top leukste horeca initiatieven of ga naar de website van De Orkaan voor een volledige lijst met horeca initiatieven. 

5x Lekker Eten - van Noord naar Zuid

De Zaanse Ellen Groenveld is fan van haar eigen streek en neemt ons op haar pagina 'Op pad met Ellen' maandelijks mee naar een bijzonder mooi, leuk of lekker plekje in de Zaanstreek. Zij ging ook een keer van Noord naar Zuid langs lekkere plekjes. Haar favoriet op die tocht werd Ciao Foodbar.

Ellen: "In dit kleine maar fijne Italiaanse restaurant met uitzicht op de Zaan serveert de chef heerlijke Italiaanse gerechten. Kies je voor het menu della casa dan wordt je verrast met een driegangen proeverij menu met verschillende antipasti, verse pasta’s en als toetje een mix van de aller-lekkerste desserts. Jum!"

Lees haar 5x lekkere food tips

Meer eten en drinken