Eten & Drinken

Onze streek werd lange tijd de provisiekast van Nederland genoemd. Prachtige pakhuizen en oude fabrieken op onze Zaanoevers herinneren nog aan die tijd. Die liefde voor 'food' is nooit overgegaan. De overbekende Zaanse mayonaise en mosterd hebben gezelschap gekregen van Zaanse sambal, in oktober vieren we de Cacaomaand, elk jaar is er een Foodfestival aan de Zaan, we hebben de beste kookwinkel van de wereld, eigen brouwerijen en een eigen chocoladefabriek. Uiteraard horen daar ook bijzondere adresjes bij waar je lekker kunt eten en drinken. 

Locals love:

Restaurant Eten Drinken Zaandam Aan de Zaan terras Italiaans Stadshart Westzijde

Sagrestano

Italiaans genieten aan de Zaan.

Zaandijk Brouwerij Drinken Eten Hoop

Brouwerij Hoop

Echt Zaanse bieren.

De Tweekoppige Phoenix beeldbank Zaanse Schans likeur distilleerderij proeflokaal horeca

De Tweekoppige Phoenix

Proeflokaal met onder andere authentieke likeuren.

Eten Drinken Winkelen Shoppen Zaan Erfgoed Verkade Herbestemming Zaandam Westzijde

De Verskade

Eten, drinken, proeven en beleven.

Lab-44

Voor makers en eters.

5x Lekker Eten - van Noord naar Zuid

"Ben je op zoek naar een leuke plek in het centrum van Zaandam om echt even lekker te eten dan tip ik je graag de Ciao Foodbar op de Zuiddijk. In dit kleine maar fijne Italiaanse restaurant met uitzicht op de Zaan serveert de chef heerlijke Italiaanse gerechten. Kies je voor het menu della casa dan wordt je verrast met een driegangen proeverij menu met verschillende antipasti, verse pasta’s en als toetje een mix van de aller-lekkerste desserts. Jum!" 5x lekkere food tips van Ellen Groenveld. 

Ellen Groenveld neemt ons op haar pagina 'Op pad met Ellen' maandelijks mee naar een bijzonder mooi, leuk of lekker plekje in de Zaanstreek. Zij is reisblogger voor online reis- en inspiratieplatform 'Bijzonder Plekje', freelance lifestyle redacteur voor Motorboot Magazine en verantwoordelijk voor de social media bij Dekker Watersport in Zaandam.

Lees het hele artikel

Meer eten en drinken