Ga naar inhoud

Duurzame Dinsdag 6 september 2022 was voor ons aanleiding de Zaanse, eerlijke en groene adresjes voor eten en drinken op een rijtje te zetten.

Wij verzamelden 5 toppers, maar – deze eigenzinnige streek vol makers kennende – is er nog veel meer te melden op het gebied van groen, biologisch, eerlijk en duurzaam.

Jouw tip is welkom op Facebook, Instagram of via info@zaans.nl!

Zaanse Bakkertje

De bakkers van het Zaanse Bakkertje grijpen gretig elke kans om nieuwe producten te ontwikkelen.

Sinds 2016 startten ze met vegan en inmiddels is dat assortiment uitgegroeid naar 60 producten en heeft hun Vegan Bakery landelijke bekendheid. Het Zaanse Bakkertje staat voor puur, ambachtelijk en eerlijk.

Vegan Bakery online
Oud Zaandijk Gortershoek Zaanse Bakkertje Schans winkel horeca

Heerlijk

In de Zaanbocht vinden liefhebbers van biologisch de winkel Heerlijk. “Waar liefde voor de natuur, passie voor lekker eten en eerlijke handel overgaan in een biologische supermarkt,” typeren ze zelf hun winkel.

Boodschappen doen, iets lekkers voor bij de koffie, echt brood en fijne cadeaus. Met uitzicht op het prachtige erfgoed aan de Zaan. Wat wil je nog meer?

Naar hun site
eten drinken winkelen boodschappen groen eko eco Wormverveer zaan zaanbocht

Jongwijs

Het interieur van dit gasvrij gemaakte rijksmonument in Westzaan is voor 95% hergebruikt en gere- en upcycled en je krijgt er ook nog eens eerlijk eten voorgeschoteld.

Vlees van de boer verderop, taart van de appeltjes uit eigen boomgaard, in de Zaanse bajes gebrande koffiebonen...hier kun je de smaken uit het verleden herontdekken en de toekomst proeven. De helft van de kaart is bovendien vegan.


 

Naar Jongwijs.nl
Restaurant eten drinken duurzaam westzaan culinair sociaal

White Ranch

Op de Groenedijk (hoe toepasselijk) in Assendelft staat de White Ranch. Biologische melkveehouderij, maar ook bezoek- en zorgboerderij, rustpunt en winkel.

In hun zelfbedieningswinkel tref je hun eigen, biologische melk, kaas, vlees en ijs aan. Daarnaast vormen ze een Buurderij en kun je hier bestelde producten van nabijgelegen makers afhalen.

WhiteRanch.nl
kaas maker product winkel Assendelft duurzaam groen boerderij