Zaandam anno 1725

Benieuwd naar het Zaandam van begin 18e eeuw? Met de app Zaandam 1725 schakel je moeiteloos over tussen het Zaandam van toen en nu.

Bekijk hoe het Czaar Peterhuisje en omgeving eruit zag ten tijde van het bezoek van de Russische tsaar Peter de Grote. Zaandam was het hart van het oudste industriegebied van Europa en hij was één van de eersten die op bezoek kwam om zich in de scheepsbouw te verdiepen. Je kunt het huisje waar hij toen logeerde bezoeken. Heel veel celebrities en royalty gingen je voor en namen een kijkje in inmiidels een van de oudste houten huisjes in Nederland.

Loop je over de Hogendijk dan krijg je onder andere het blauwe huis in beeld, het huis van het beroemde doek dat de Franse impressionist Claude Monet hier schilderde. Aan de Voorzaan zie je de scheepswerven van toen liggen en waar nu het plein Dam vol restaurantjes en cafés is, was ooit de grootste overtoom van Nederland te vinden.

Download hier de app voor Android.
Download hier de app voor Apple.

Een snufje cultuur

Afgelopen jaren heeft het centrum van Zaandam een ware metamorfose ondergaan. Stadshart Zaandam is nu één van de paradepaardjes van de Zaanstreek: heerlijk winkelen, uitgaan, maar ook genieten van cultuur en historie. 

Bezoek het MonetAtelier om de Zaanstreek door de ogen van de Franse impressionistische schilder Monet te zien of treed in de voetsporen van royalty en bezoek het Czaar Peterhuisje. Regelmatig zijn er ook spraakmakende evenmenten, zoals de Fashion Challenge met een catwalk op het water van winkelgracht de Gedempte Gracht.