Ontmoet de ondernemers die vandaag de dag bijzondere producten produceren. Lees hun persoonlijke ondernemersverhalen en laat je verrassen door al die mooie producten die in de eigen streek gemaakt worden.
Mede mogelijk gemaakt door de foto’s van de Zaanse fotograaf Mike Bink, voorzien van teksten van Sarah Vermoolen. Gemaakt voor de buitenexpositie van IFIKZ.
Bente en Lieke Rogge
Wink Drinks
De makers van Wastea
"Zo maken we van het afval van ananas, sinaasappel en appel een eigen icetea met de toepasselijke naam Wastea. Dit past goed in de Zaanstreek met een historie van veel innovatieve producten."
Lees het hele verhaal van Wink DrinksAmstersham
Syrische ijs en baklava
Vier jaar geleden begon Sari in een piepkleine bijkeuken in Zaandam: "Ik wilde onderzoeken of er belangstelling is voor Syrisch ijs." Nu is hij de Europese markt aan het veroveren met zijn ijs. "We zijn de enige in Europa die echt Syrisch ijs maken."
Lees het hele verhaal van AmstershamLa Cordobesa
worstenmaker in 't Kalf
"In ‘t Kalf in Zaandam maken, fermenteren en drogen we zo’n 20 soorten worst. Bij ons duurt het natuurlijke proces drie tot vijf weken. Wij doen het ambachtelijk, omdat het veel lekkerder is. Anders wordt het een spons. Bij ons is het een echt droge worst.’
Lees het hele verhaal van La CordobesaLex Brakenhoff
drie generaties bakkers
"We trekken graag op met andere Zaanse makers. Gedrevenheid en passie voor het product dat spat ervan af. We hebben plezier in ons werk en daardoor verzinnen we nieuwe dingen."
Lees het hele verhaal van Lex BrakenhoffTweekoppige Phoenix
Distilleerderij en proeflokaal
"We zijn drankenmakers in de breedste zin van het woord. We maken alleen geen bier en wijn, verder maken we alles. Ook frisdrank, waaronder kombucha. Alleen met natuurlijke grondstoffen en het liefst biologisch. Er staan meer dan honderd ingrediënten in onze kruidenkast."
Lees het hele verhaal van de Tweekoppige Phoenix