Tropisch warm of gewoon lekker weer om buiten te zijn? Aan het water is het altijd fijn, en water heeft de Zaanstreek genoeg! Uit alle terrassen aan het water selecteerden wij vijf toppers. Er komt vast nog genoeg mooi weer om ze allemaal uit te proberen.

Batavia 1894

De Zaanbocht wordt wel het mooiste stukje Zaan genoemd, vanwege het prachtige erfgoed op de oevers. Op het terras van Batavia 1894, gevestigd in één van de fraaie pakhuizen langs het water, zit je eerste rang.

Batavia 1894 online

Café Fabriek

In een oude jongensschool aan de Zaan is naast filmtheater De Fabriek ook Café Fabriek gevestigd. Hun terras heeft een topligging: je kunt hier tot laat in de zon zitten en zo net voor de sluis in Zaandam kun je heerlijk bootjes kijken.

Café Fabriek online

Eetcafé De Toog

Het 17e eeuwse pand van eetcafé De Toog, in typisch Zaanse stijl, verraadt niets van het heerlijke terras aan de achterzijde. Borrelen en eten in Koog aan de Zaan in optima forma.

De Toog online

Paviljoen Twiske

Dit terras vind je aan de oostkant van de Zaanstreek in het prachtige natuurgebied Het Twiske. Hier kijk je uit over het Natura-2000 gebied van maar liefst 650 hectare, waarvan een derde water.

Paviljoen Twiske online

Lab-44

Daar waar de Voorzaan en Noordzeekanaal elkaar ontmoeten, kun je een terrasje pakken bij Lab-44. Deze plek voor makers en eters is gevestigd in gerestaureerde laboratorium van de voormalige wapen- en munitiefabriek op het Hembrugterrein.

Lab-44 online