Tropisch warm of gewoon lekker weer om buiten te zijn? Een mooi terras aan het water of op een mooie plek, de Zaanstreek heeft er genoeg! Uit alle terrassen selecteerden wij vijf toppers. Er komt vast nog genoeg mooi weer om ze allemaal uit te proberen.

HEMtuin Terrastival

Vrijdags tot en met zondags kun je neerstrijken op dit coronaproof terrastival. In dit deels overdekte paradijs op het Hembrugterrein geniet je van dinnershows, muziek, comedy, (licht)kunst, eten, drinken, theater en meer.

HEMtuin online

Brouwerij HOOP

In korte tijd is Brouwerij HOOP, in het historische Zaandijk, een begrip geworden in de Zaanstreek. Ze brouwen er (prijswinnende) bieren met een Zaans verhaal en er is een gezellig restaurant en terras. 

Brouwerij HOOP online

Batavia 1894

Batavia 1894 is zonder twijfel één van de mooiste grand-café’s van de Zaanstreek. Het voormalige pakhuis met haar rijke historie en unieke ligging aan de Zaan herbergt één van de beste zon-terrassen van de regio. Ideaal voor een lunch, borrel of een gezellig diner.

Batavia 1894 online

Balkenhaven Pop-Up terras

Het leukste pop-up terras van Zaandam! Vier de zomer aan het water op dit heerlijke terras met uitzicht op het Noordzeekanaal. Geniet van drinks & bites, kom een potje poolen, jeu de boulen of speel één van de andere games tijdens de borrel.

Balkenhaven pop-up terras online

Terras aan de Zaan

Het Zaantheater opent i.s.m. café The Blacksmith 'Terras aan de Zaan'. Het prachtige terras ligt direct aan het Zaantheater en heeft een weids uitzicht over de Zaan. Het terras is de hele zomer geopend van donderdag t/m zondag.

Terras aan de Zaan online