Tropisch warm of gewoon lekker weer om buiten te zijn? Wat tijd op een mooi terras aan het water staat garant voor vakantiegevoel.

Uit alle terrassen selecteerden wij enkele toppers. Er komt vast nog genoeg mooi weer om ze allemaal uit te proberen.

Batavia 1894

Alleen al voor dit prachtige pakhuis zitten, is een belevenis en dan zit je ook nog aan de Zaanbocht, het mooiste stukje Zaan. Ook niet onbelangrijk: dit terras heeft een perfecte zonligging.

Batavia 1894 online

De Toog

Een gouwe ouwe, die al jaren op ons lijstje met favorieten staat. Vanaf de entree aan straatkant heb je geen flauw idee van het mooie terras aan de Zaan.

De Toog online

Het HEM

Op zonnige vrij-, zater- en zondagen heeft restaurant Zanini bij cultuurcentrum Het HEM een heerlijk terras aan het Noordzeekanaal. Lekker uitwaaien en bootjes kijken!

Zanini online

Café Fabriek

Precies bij de sluis en samen met het filmhuis in het gebouw, zit je hier hartstikke gezellig. Een van de weinige terrassen aan de goede kant van de Zaan. Dat wil zeggen: de tot laat in de zon-kant. 

Café Fabriek online

De Hofjes

Alleen al om hier even te kunnen genieten, zou je gaan fietsen, wandelen of varen in en om het Wormer- en Jisperveld. Hier zit je heerlijk aan het water van De Poel en er is een aanlegsteiger!

De hofjes online

D'Swarte Walvis

Niet bij iedereen bekend, maar dit restaurant heeft ook een fraai terras aan de Zaan. Heerlijk zonnig en met zicht op het oude Zaandijk aan de overkant van het water. Aanmeren met je boot kan ook!

De Walvis online

Paviljoen Twiske

Strandstoel aan het water en drankje in de hand. Hier langs het water in natuurgebied Twiske is het leven goed!

Paviljoen Twiske online