Ga naar inhoud

Tropisch warm of gewoon lekker weer om buiten te zijn? Wat tijd op een mooi terras aan het water staat garant voor vakantiegevoel.

Uit alle terrassen selecteerden wij enkele toppers. Er komt vast nog genoeg mooi weer om ze allemaal uit te proberen.

Boutique hotel Zaan

Het terras van boutique hotel Zaan heeft een plekje in de landelijke Terras Top 100 weten te bemachtigen. En dan telt het majestueuze uitzicht op de Zaanse Schans niet eens mee!

De hotelsite
terras Zaanse Schans Zaandijk water horeca eten drinken

Batavia 1894

Alleen al voor dit prachtige pakhuis zitten, is een belevenis en dan zit je ook nog aan de Zaanbocht, het mooiste stukje Zaan. Ook niet onbelangrijk: dit terras heeft een perfecte zonligging.

Batavia 1894 online

JP 1886

Het blijft een feestje om de oude Verkadefabriek te beleven. Bij JP 1886 kun je kiezen tussen het terras op het binnenplein of heerlijk aan het water van de Zaan!

De site van JP 1886
Terras Drinken Eten Restaurant Verkade Zaandam Zaan

De Toog

Een gouwe ouwe, die al jaren op ons lijstje met favorieten staat. Vanaf de entree aan straatkant heb je geen flauw idee van het mooie terras aan de Zaan.

De Toog online
Eetcafé eten drinken horeca De Toog Koog aan de Zaan terras

Het HEM

Op zonnige vrij-, zater- en zondagen heeft restaurant Zanini bij cultuurcentrum Het HEM een heerlijk terras aan het Noordzeekanaal. Lekker uitwaaien en bootjes kijken!

Zanini online

Café Fabriek

Precies bij de sluis en samen met het filmhuis in het gebouw, zit je hier hartstikke gezellig. Een van de weinige terrassen aan de goede kant van de Zaan. Dat wil zeggen: de tot laat in de zon-kant. 

Café Fabriek online

De Hofjes

Alleen al om hier even te kunnen genieten, zou je gaan fietsen, wandelen of varen in en om het Wormer- en Jisperveld. Hier zit je heerlijk aan het water van De Poel en er is een aanlegsteiger!

De hofjes online

D'Swarte Walvis

Niet bij iedereen bekend, maar dit restaurant heeft ook een fraai terras aan de Zaan. Heerlijk zonnig en met zicht op het oude Zaandijk aan de overkant van het water. Aanmeren met je boot kan ook!

De Walvis online

Bulleterras

Op vrijdag, zaterdag en zondag kun je aan zijkant van de 17e eeuwse Bullekerk neervlijen op het terras. Ze schenken zelfs een eigen Bullebiertje!

Naar de Bullekerk site
Bullekerk Westzijderkerk Stadshart Westzijde eten drinken cultuur terras erfgoed

Paviljoen Twiske

Strandstoel aan het water en drankje in de hand. Hier langs het water in natuurgebied Twiske is het leven goed!

Paviljoen Twiske online
Terras Twiske Oostzaan Zaanstad Water Horeca