Ga naar inhoud

Recept Jeannine La Rose

De in de Zaanstreek woonachtige Jeannine La Rose speelde in musicals als Hair, Mary Poppins, Jesus Christ Super Star en op dit moment in Tina Turner the musical. In 2019 won ze een Musical Award met haar rol in The Color Purple.

Jeannine houdt van lekker koken en viel als een blok voor dit kipgerecht met HOOP-bier. Het is een recept van De Krat, een duurzame maaltijdbox.

Aziatische kip in HOOP-bier

Ingrediënten (voor 4 personen)

240 gr volkoren basmatirijst
400 gr kippendijen
2 el boter
2 el sojasaus
200 ml HOOP Bier (zomerbier)
1 el gember
1 ui
2 teentjes knoflook
600 gr broccoli
2 paprika's
olijfolie
1 rode peper
2 el verse koriander

Bereiding

Breng 60 gram rijst (per persoon) met 120 ml water (per persoon) aan de kook. Draai het vuur laag en laat zachtjes in 25-30 minuten gaar en droog koken.

Snij de kippendijen in stukjes en bak op hoog vuur twee tot drie minuten in de boter. Voeg als de stukjes dichtgeschroeid zijn de sojasaus en het bier toe en een klein beetje water. Laat tien minuten pruttelen.

Rasp de gember en voeg deze halverwege toe.

Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snij de broccoli in kleine roosjes en de paprika in stukjes. Verwarm de olijfolie in een wok of grote koekenpan en bak hierin eerst de ui en de knoflook een paar minuten. Voeg daarna de groenten toe en roerbak ca. tien minuten op hoog vuur.

Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de rode peper. Snij de peper in stukjes en hak de koriander. Bak de rode peper de laatste minuut mee.

Serveer de kippendij met de rijst en groenten. Verdeel de koriander over het gerecht.

Leuke tip!

De Krat inspireert wel vaker met recepten waarin Zaans streekproducten zijn verwerkt zoals Zaanse sambal of mosterd. 

Op hun pagina met recepten vinden wij diverse noedel en puree-recepten met een Zaans tintje.

Laat je inspireren