Ga naar inhoud

De Zaanstreek Smaakt Naar Meer

De Zaanse patronen

De Zaanstreek staat onder andere bekend om de chocoladeindustrie, Zaanse mosterd, de rivier de Zaan, de prachtige Zaanse huisjes en Zaanse mayonaise. Deze iconen zijn in onze huisstijl verwerkt als patronen. In de nieuwe campagne: De Zaanstreek smaakt naar meer hebben we deze patronen centraal gezet, want we zijn er trots op! Misschien heb je de campagneborden met kleurige patronen al gespot langs de weg? 

Er zijn zoveel verschillende smaken in de Zaanstreek, dat smaakt naar meer! Het komende jaar willen we middels deze paraplucampagne laten zien wat er allemaal te zien is en te beleven valt in de Zaanstreek. Wil je op de hoogte blijven van onze campagne? Houd dan vooral onze website en sociale media in de gaten of schrijf je in voor de nieuwsbrief. 

Art & Architectuur

Onder de noemer ‘de kunst van het beleven’ nodigt stichting Marketing Zaanstreek dit voorjaar uit om de architectuur en de kunst in de Zaanstreek te gaan beleven. Op Zaans.nl zijn tips te vinden voor activiteiten en locaties die de bijzondere architectuur en de kunsten in deze streek in de schijnwerpers zetten.

In de Zaanstreek tref je een veelheid aan bouwstijlen, vormen en kleuren. Van authentieke houtbouw tot Hollandse renaissance en herinterpretaties van oude stijlen. Daarnaast heeft de streek een warm kloppend hart voor kunst en duiken steeds meer galeries en kunstinitiatieven op.

Tijdens de campagneperiode zijn locaties en activiteiten die iets bijzonders te bieden hebben op het gebied van architectuur en/of kunst herkenbaar aan een campagne-bord op de gevel.

De campagne loopt van 21 maart tot en met 27 mei 2022.

ZAANS OP JE BORD!

In aanloop naar de feestdagen deelt Marketing Zaanstreek recepten waarin Zaanse streekproducten worden gebruikt. Onder andere de favorieten van enkele bekende gezichten uit de streek.

Daarnaast krijg je bij aanschaf van bepaalde streekproducten bij de Zaanstore een speciaal recept cadeau van een Zaanse chef-kok of kookboekauteur.

De website Zaans.nl staat de komende weken in het teken van ‘Zaans op je bord’. Marketing Zaanstreek directeur Anneke Wijdogen-Vis: “We wonen in een streek die vroeger de provisiekast van Nederland werd genoemd. Nog steeds zijn we een streek van makers en veel van die Zaanse makers zijn smaakmakers. Het leek ons heel leuk om dat op de borden van alle Zaankanters terug te zien de komende tijd.”

HET ZAANSE MAKEN BELEVEN

De Zaanstreek is een streek van makers. In oktober wordt dat gevierd met diverse activiteiten, die je de Zaanse industriecultuur laten beleven. Op Zaans.nl worden de leukste suggesties verzameld.

Onder andere de nieuwe wandeling door oud Zaandijk, die deze maand met korting verkrijgbaar is bij de Zaanstore. De wandeling neemt je onder andere mee langs de Zaanse makers van toen en nu.

Daarnaast is er aandacht voor IFIKZ, festival Zaanse industriecultuur met de buitenexpositie ‘Gezichten van de Zaanse industrie’ door de hele streek en theater in de oude meelfabriek De Vlijt en een filmfestival in De Stoomhal.

Tot slot wordt men uitgenodigd zelf Zaanse maker te worden tijdens een bezoek aan de Verkade Experience, de Cacao beleving in het Zaans Museum of bij het Hemlab.

Blijf leuke dingen doen!

Er regelmatig op uit gaan, helpt om de sleur van alledag tegen te gaan. En leuke dingen doen, kan prima in de Zaanstreek, laat deze  campagne van Marketing Zaanstreek zien.

Van half september tot 5 oktober zijn op Zaans.nl tal van ideeën te vinden, zodat men regelmatig op pad kan gaan met de partner, een vriend(in) of het gezin.

Van een dagje tijdens Zaansche Molendag tot een avondje lachen in het theater met een vriend(in) met cocktails na of een dolle middag trampoline springen met de kids afgetopt met een lekkere pannenkoek.

Via Facebook kun je tijdens de campagne ook zogeheten ‘eropuitjes’ winnen.

Molenmuseum Wereld van Windmolens

Zaans Varen

Vanaf het water zie je de Zaanstreek op haar mooist! Op Zaans.nl daarom in 2021 de hele maand juli tal van water- en vaartips. 

Daarnaast zijn er leuke vaar-uitjes te winnen met al hoofdprijs een sloeparrangement van Dutch Boat Tours.

Vanaf het water beleef je de verhalen over het rijke verleden van de Zaanstreek als eerste industriële gebied van Europa aan de hand van de prachtige pakhuizen, oude fabrieken en molens op de Zaanoevers.

Ook de unieke flora en fauna in de veenweidegebieden Westzijderveld en Wormer- en Jisperveld of het natuurgebied Twiske beleef je intens vanaf het water.

Wormer Jisperveld veenweide kano varen water natuur groen

Door de ogen van Monet

Schilderen, creëren, in de voetsporen treden van en je laten inspireren: met tal van activiteiten wordt tot en met september 2021 gevierd dat de schilder Monet precies 150 jaar gelden de Zaanstreek bezocht. 

Op een speciale site is inspiratie en meer informatie over de activiteiten tot en met september te vinden die het publiek uitnodigd om zich mee te laten nemen naar de tijd van Monet, maar vooral ook eens met andere ogen naar de streek van nu te kijken! 

Zaans Fietsen

Mei 2021, fietsmaand bij uitstek, werd het fietsen in de Zaanstreek gepromoot.

Daarbij speelde de Molenroute een belangrijke rol: "Stap met een vriend(in) op de fiets en trap op je gemak langs de helden van de Gouden Eeuw: de Zaanse molens."

Op Zaans.nl werden fietsroutes en afstaptips gegeven en er liep een kortingsactie bij de Zaanstore voor de Molenroute.

Daarnaast was er een foto-actie waarmee een Eropuit-box vol lekkers van het Zaanse Bakkertje viel te winnen.

Zaans Wandelen

April 2021 ging de eerste publiekscampagne van start, samen met de publicatie van de nieuwe Stadswandeling door de Zaanstore.

Deze Stadswandeling was gedurende de campagneperiode ook met korting te verkrijgen bij de VVV-winkel.

Op Zaans.nl werden wandelroutes getipt en 'to go' adresjes om onderweg even iets lekkers te halen.

Om de Amsterdamse doelgroep te verleiden om 'Zaans' te komen wandelen werd de Hembrug-wandeling op basis van de Jan Rothuizen tekening ingezet.