Ga naar inhoud

De Zaanstreek is een streek van makers. Bekende makers met een lange historie, denk aan Honig, Duyvis en Verkade. Maar ook van nieuwe makers als chocolade-fabriek De Euforij, Bierbrouwerij HOOP en Zeepziederij Zaanse Schans.

In oktober vieren we het heden en verleden van onze industriecultuur. Ontdek de verhalen achter oude fabrieken. Maak kennis met de makers van nu. Of ga in de herfstvakantie zelf maken met de kinderen.

Hieronder enkele activiteiten en initiatieven waarmee je het ‘Zaanse maken’ deze maand op een leuke manier écht kunt beleven. Meer activiteiten in onze agenda.

Industrieel erfgoed - wandelen en fietsen langs de historie van onze industriecultuur

Smaakmakers aan de Zaan

Zaanse makers van nu leren kennen en verrast worden door mooie streekproducten? Festival Zaanse industriecultuur IFIKZ pakt dit jaar wederom uit met een expositie.

Heel oktober kom je door de hele streek heen gigantische foto's tegen van Zaanse smaakmakers. De beelden worden vergezeld van persoonlijke ondernemersverhalen.
 

Meer op IFIKZ.nl
IFIKZ 2022 Amstersham oriental desserts industriecultuur smaken maken Zaansmaken producten  Amstersham Syrisch ijs & baklava Zaandam 't Kalf

Gezichten van de Zaanse industrie

De IFIKZ-expositie van vorig jaar gemist? Hier op Zaans.nl kun je alsnog kennismaken met enkele Zaankanters die in onze streek 'maken'.

Klik hieronder door voor de verhalen van Martin Bakker (Cargill), Davey Mandjes (Forbo), Henk de Gooijer (Olam), Ruud Hendriks (Tate & Lyle) en Hussein al Baidhani (Duyvis Wiener). 

IFIKZ expo 2021