Ga naar inhoud

Art & Architectuur-weken

In de Zaanstreek tref je een veelheid aan bouwstijlen, vormen en kleuren.

Voor velen is nog onbekend hoe rijk aan beleving onze streek is. Overal om ons heen vind je bijzondere architectuur en kunst met een verhaal. Bij elkaar genoeg om iedereen die het wil zien, met regelmaat te verrassen.

Tijdens de campagneperiode zijn locaties en activiteiten die iets bijzonders te bieden hebben op het gebied van architectuur en/of kunst herkenbaar aan een campagne-bord op de gevel.

Tot 28 mei staan art & architectuur in de schijnwerpers in de Zaanstreek... hieronder onze tips!

Op architectuur- of kunstroute

Speciaal voor de Art & Architectuur-weken introduceren we twee routes voor kunstliefhebbers. Je kunt van galerie naar galerie fietsen, een museum met ateliers en studio’s combineren of zelf een combinatie samenstellen.

Klik door naar de Art-pagina voor deze routes of kijk op wandelpagina of fietspagina voor routes langs architectonisch interessante plekken.

Hembrugterrein Kunst Art Expositie Galerie

Art

De Zaanstreek bruist van allerlei kunstzinnige initiatieven. Op verschillende plekken in de streek kun je je laten verassen door buitenkunst, de mooiste galerieën of inspirerende musea. Klik hieronder voor een overzicht van alles wat er te beleven en te zien is.

Naar Art-pagina

Architectuur

In de Zaanstreek zie je een veelvoud van stijlen. De authentieke houtbouw zie je terug in moderne interpretaties en het industriële erfgoed is op een prachtige manier herbestemd. Leer meer over alle architectonische hoogstandjes van de Zaanstreek.

Naar Architectuur-pagina
Zaandam Stadshart Centrum Stadhuis Gemeentehuis Soeters Architectuur Houtbouw Neo Zaans

Kunstadvies winnen

Galerie en kunstverhuur Artzaanstad biedt persoonlijk kunstadvies. Ter ere van de Art & Architectuur-weken kun je zo'n persoonlijk advies winnen. Inclusief 100 euro huurtegoed!

Hou onze berichten op Facebook en Instagram in de gaten. Daar laten we weten hoe je mee kunt doen aan deze actie.