Ga naar inhoud

Another Day In Paradise

je stopt als ik in duizend stukjes lig 
mijn tranen als een deken over mijn lijf 
morgen gaat het beter 
another day in paradise   

Jeannie Zuiderwijk is vrouw, moeder, performer en slachtoffer van intieme terreur. Na jarenlange terreur binnen de mur…

je stopt als ik in duizend stukjes lig 
mijn tranen als een deken over mijn lijf 
morgen gaat het beter 
another day in paradise   

Jeannie Zuiderwijk is vrouw, moeder, performer en slachtoffer van intieme terreur. Na jarenlange terreur binnen de muren van haar eigen huis en een vlucht naar het buitenland heeft zij de moed gevonden de theatrale vertelling Another Day in Paradise te maken, gebaseerd op haar eigen ervaringen.    Samen met schrijver Annemarie de Gee en muzikant Frank Irving gaat Jeannie op zoek naar het samengaan van liefde en terreur, en de schuldvraag waar ze zich sindsdien onherroepelijk tot moet zien te verhouden. Jeannie toont ons de binnenwereld van een moderne, goed opgeleide vrouw, die boven alles op zoek is naar intimiteit. Zelfs als dat schade veroorzaakt.    Jaarlijks melden zich in ons land ruim 60.000 slachtoffers van huiselijk geweld zich bij de politie. Velen zijn echter niet in de gelegenheid zich als slachtoffer kenbaar te maken. Another Day In Paradise (ADIP) vertelt niet alleen het verhaal van Jeannie, maar stelt het wijdverspreide probleem van intieme terreur en femicide aan de kaak.    In een nagesprek spreken panelleden die beroepsmatig met dit onderwerp bezig zijn, waaronder Gertien Koster, jarenlange hulpverlener en schrijver van het boek Stop Femicide! Dit biedt een unieke kans om dieper in te gaan op de thema’s die in de voorstelling aan bod komen. Maandag 8 juli zullen we na de voorstelling expliciet praten over draagkracht en awareness voor dit onderwerp binnen het professionele werkveld.   Wij hopen u te mogen verwelkomen bij Another day In Paradise en samen bij te dragen aan de bewustwording en bestrijding van intieme terreur.  

Reviews

“ Juist door alle persoonlijke details die invoelbaar worden gemaakt, snijdt Jeannie messcherp een afschuwelijk universeel thema aan ”

Bert Wagenaar van KreveldTheatermaker

“ Hoe het kan? Als jou dit kan overkomen, kan iedereen dit overkomen. Ik denk steeds; hoe kijken mannen naar vrouwen, hoe kijken vrouwen naar vrouwen en hoe kijken vrouwen naar zichzelf? “

Judith PelgromPedagogisch hulpverlener

“ Voor mij is het ook wel duidelijk dat het verhaal verteld door een slachtoffer, meer impact heeft dan een training of een theoretische lap tekst in een saai boek ”

Merel MetzingAdviseur Diversiteit, Inclusie & Gelijkwaardigheid Politie Nederland

'I've worked in the field of gender based violence for many years. ADIP brings those hundreds of stories I've heard to life in a really powerful way. It's a wrenching performance.'

Srushti MahamuniAdvocate and Gender Advisor in the International Development sector

Wanneer

  • Zaterdag 6 juli 2024 om 20.00 uur
  • Zondag 7 juli 2024 om 14.00 uur
  • Maandag 8 juli 2024 om 14.00 uur

Prijzen

  • Regulier€ 2,50
  • Je hoeft alleen een stoel te reserveren á EUR 2,50. We hanteren het principe van waardering achteraf. Na de voorstelling kun je zelf bepalen wat je de voorstelling waard vindt en betalen via een QRcode, met PIN of contant (liefst gepast!) bij de bar.

Locatie