Ga naar inhoud

Ruysdeal Kwartet | In Concert

Ruysdael Kwartet: Joris van Rijn, Emi Ohi Resnic, viool Gijs Kramers, altviool Michael Muller, cello

Programma: Beethoven: strijkkwartet Op 95; Bartók: strijkkwartet nr. 3; Brahms: strijkkwartet nr. 2

Het Ruysdael Kwartet  is een van de beste strijkkwartetten van Nederland met een indrukwekkende muzikale geschiedenis  van ruim 25 jaar. In juni 2015 vond het eerste Zoom! kamermuziekfestival in de gemeente Rheden plaats waar het Ruysdael Kwartet initiatiefneme…

Ruysdael Kwartet: Joris van Rijn, Emi Ohi Resnic, viool Gijs Kramers, altviool Michael Muller, cello

Programma: Beethoven: strijkkwartet Op 95; Bartók: strijkkwartet nr. 3; Brahms: strijkkwartet nr. 2

Het Ruysdael Kwartet  is een van de beste strijkkwartetten van Nederland met een indrukwekkende muzikale geschiedenis  van ruim 25 jaar. In juni 2015 vond het eerste Zoom! kamermuziekfestival in de gemeente Rheden plaats waar het Ruysdael Kwartet initiatiefnemer van is met inmiddels zeven succesvolle edities en een schare aan internationale topartiesten. Het Ruysdael Kwartet heeft 6 cd’s uitgebracht die zonder uitzondering lovend werden ontvangen. De pers schreef over een uitvoering van een van Schuberts kwartetten: “Het Ruysdael Kwartet maakte met een fenomenale uitvoering van ‘Der Tod und das Mädchen’ duidelijk tot de absolute wereldtop te behoren. Alleen al met hun rijke, veelkleurige klank trekken de vier musici je hun betoog in. Het kwartet bereikt een maximale expressie met totale technisch beheersing. Elk detail klopt, elke noot valt precies op zijn plaats. Maar aan het spel van het Ruysdael Kwartet klinkt niets bedacht.”
Brahms beschouwde het strijkkwartet als een bijzonder belangrijk genre dat tijdens zijn leven, net als de symfonie, nog helemaal werd gedomineerd door de composities van Ludwig van Beethoven. Het verhaal gaat dat Brahms een twintigtal strijkkwartetten weggooide voordat de twee Opus 51 kwartetten werden gepubliceerd. Vanmiddag speelt het Ruysdael het tweede kwartet daaruit én een kwartet van Beethoven: nr 11 Op 95 Bartók staat garant voor vurige volksmuziek, vioolvirtuositeit en muzikale contrasten.

Wanneer

  • Zondag 17 maart 2024 om 14.30 uur

Prijzen

  • Regulier€ 20,00

Locatie