Ga naar inhoud

Lisa Ostermann | Makkelijk in de omgang

Het regent vier- en vijf-sterren recensies voor ‘Makkelijk in de omgang’ van Lisa Ostermann, één van de grootste cabarettalenten van di…

Het regent vier- en vijf-sterren recensies voor ‘Makkelijk in de omgang’ van Lisa Ostermann, één van de grootste cabarettalenten van dit moment. Zo was ze onlangs nog te zien bij Arjen Lubach. Vorig jaar werd een liedje van haar genomineerd voor de prestigieuze Annie M.G. Schmidtprijs. In 2021 werd ze door de Volkskrant uitgeroepen tot hét comedytalent van het jaar. En dat nadat ze in 2020 met overmacht alle prijzen in de wacht sleepte tijdens het toonaangevende Leids Cabaret Festival. In ‘Makkelijk in de omgang’ bewijst ze dat haar vorige successen geen toevalstreffer waren. Lisa wil de wereld een beetje zachter maken, maar hoe doe je dat? Het antwoord zoekt ze in een tombola van rake verhalen en bitterzoete liedjes. Met een rap over slopend perfectionisme, anekdotes over enge oude vrouwen, leren omgaan met seks, de levenshouding van haar oma en als afsluiter een ontroerend lied over de schepping van de mens.

De pers over ‘Makkelijk in de omgang’:
NRC (⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️): “Het cabaret heeft er een nieuwe ster bij: Lisa Ostermann. (…) In haar tweede programma bevestigt Lisa Ostermann hoe machtig veel talent ze heeft, voor grappen, verhalen en liedjes. (…) Lisa Ostermann is een stem om rekening mee te houden in het cabaret. Met die intens bevredigende gedachte wandel je na haar daverende programma naar buiten.” 
de Volkskrant (⭐️⭐️⭐️⭐️): “Lisa Ostermann is in haar nieuwe show in haar element: er gebeurt veel en alles valt soepel in elkaar. Beeldend vertellen kun je gerust aan Oostermann overlaten, net als mooie liedjes schrijven en zingen.” 
Trouw (⭐️⭐️⭐️⭐️): “Comédienne Lisa Ostermann is een natuurtalent. (…) Een stoere uitstraling en een onvervalst Amsterdamse tongval zijn de middelen waarmee Lisa Ostermann haar publiek vanaf de eerste seconde bij de lurven grijpt. Ze houdt die aandacht vervolgens vast dankzij haar vele originele observaties.”
Theaterkrant: “Ostermann is al bij haar tweede programma een complete cabaretière geworden. Het dilemma tussen vrije wil, de regeltjes aan je laars lappen en keurig in de pas lopen en niet liegen tegen je moeder, dwarrelt de hele avond op een intrigerende manier mee. In haar eerste programma ‘Met z’n allen’ waren de liedjes haar belangrijkste selling point. Ook in ‘Makkelijk in de omgang’ laat Ostermann ons weer smullen.”

Wanneer

  • Vrijdag 8 maart 2024 om 20.30 uur

Prijzen

  • Regulier€ 20,00

Locatie