Ga naar inhoud

Pieker ende Evenblij

Te zien zijn sobere beelden, lichtvoetige bronzen, klassieke schilderijen en ijle tekeningen.
Kom ook naar PIEKER ENDE EVENBLIJ en laat je ontroeren door kwalitatief hoogstaande kunst met oog voor materiaal, lijn, vorm, mens, vorm, en contrast.

Raymond Huisman heeft zich na de Rietveld Academie ontwikkeld tot een ware meester ophet gebied van tekenen en schilderen. In 2015 is zijn werk zelfs genomineerd geweest voor de BP National Portrait Gallery Price en heeft hij o.a. geëxposeerd in Londen, Edinburg en Belfast. De afgelo…

Te zien zijn sobere beelden, lichtvoetige bronzen, klassieke schilderijen en ijle tekeningen.
Kom ook naar PIEKER ENDE EVENBLIJ en laat je ontroeren door kwalitatief hoogstaande kunst met oog voor materiaal, lijn, vorm, mens, vorm, en contrast.

Raymond Huisman heeft zich na de Rietveld Academie ontwikkeld tot een ware meester ophet gebied van tekenen en schilderen. In 2015 is zijn werk zelfs genomineerd geweest voor de BP National Portrait Gallery Price en heeft hij o.a. geëxposeerd in Londen, Edinburg en Belfast. De afgelopen twee jaar is hij zich naast schilderen en tekenen ook gaan toeleggen op bronzen beelden. Belangrijk is de gelaagdheid en meerduidigheid in het werk van Raymond. De helderheid van zijn uitvoering ziet hij als middel om de veelzijdige complexiteit van een onderwerp, hoe ‘alledaags’ ook, te vangen en over te brengen. Zijn kunst als metafoor voor de manier waarop wij betekenis geven aan wat wij waarnemen.

Raymond Huisman: Schilderijen, tekeningen en bronzen beelden
www.raymondhuisman.nl

Raymond Huisman geeft naast zijn beroepspraktijk ook schilder- en tekenlessen in zijn atelier en op de Wackers Academie. Samen hebben Salwa en Raymond veel ervaring met grote opdrachten voor bedrijven zoals Achmea, Delta Lloyd, Center Consultants en Amnesty International naast particuliere portretten opdrachten van bekende en minder bekende Nederlanders.

Engagement loopt als een rode draad door het werk van Salwa Jabli heen. Zij heeft meerdere stipendia mogen ontvangen. Binnen haar kunst gaat Salwa uit van de mens en probeert uit te stijgen boven de individuele gebeurtenis of emotie die de aanleiding vormden. In haar beelden en tekeningen stileert zij, op zoek naar de juiste lijnen, textuur, contrasten en materialen om zo krachtig, zuiver en helder mogelijk haar visie te verbeelden op de gebeurtenis die de aanleiding vormden. Dit leidt veelal tot een expressief, confronterend, maar tegelijk en bovenal mooi werk dat op eigen benen staat en veel meer is dan alleen een specifiek gedenkteken of monument voor de gebeurtenis die de aanleiding vormde.

Salwa Jabli: Tekeningen en beelden
www.salwajabli.com

Contact

Het Weefhuis Zaandijk
Het Weefhuis Zaandijk
Lagedijk 39
1544 BB ZAANDIJK
Plan je route

Wanneer

  • Dagelijks vanaf 18 mei 2024 t/m 19 mei 2024 11.00 - 18.00 uur

Prijzen

  • RegulierGratis

Locatie