Welkom in de Zaanstreek

Op Zaans.nl. tonen wij je het beste van Zaans wandelen, eten, genieten, winkelen, uitgaan en nog veel meer. De highlights van dit moment verzamelen we op deze pagina, maar ontdek en klik gerust verder door de Zaanstreek aan de hand van tips en aanbevelingen van Zaankanters zelf onder Ontdek de Zaanstreek, Zien & Doen en Plan je bezoek.

Art Top 5

Hembrug verrast

Ellen Groenveld woont met haar gezin in Wormer en is een fan van haar eigen streek. Op haar Zaans-pagina neemt ze je maandelijks mee naar een bijzonder mooi, leuk of lekker plekje in de Zaanstreek.

Dit keer trok ze naar het mysterieuze Hembrugterrein: "Het Hembrugterrein heeft mij verrast! Wat een geweldige plek is dit. Eentje om vaker terug te komen, dat is één ding wat zeker is."

Lees over haar ontdekking van het Hembrugterrein

Net vakantie

De Zaanse Marjolein is gepassioneerd fotografe en laat ons op maandelijks meekijken met haar blik op de Zaanstreek. 

Marjolein: "Ik kijk graag en probeer altijd iets bijzonders te vinden in het gewone, het onopgemerkte. Op zoek naar ‘de parel in de knopendoos’. Een schaduw of spiegeling, een op het eerste gezicht saaie muur, een wolk, alles kan bijzonder zijn."

"Overal waar de Zaan stroomt is er bedrijvigheid," vertelt Marjolein bij de foto. De Zaankanter is een doenerig type, geen tijd voor lanterfanten, maar wat Marjolein betreft zouden ze dat eigenlijk vaker moeten doen: een kleine pauze nemen en genieten van al dat moois zo dichtbij. 

Nieuwsgierig naar het hele verhaal achter deze foto? Ze vertelt erover op haar pagina:

 'Meekijken met Marjolein'.