Welkom in de Zaanstreek

Op Zaans.nl. tonen wij je het beste van Zaans wandelen, eten, genieten, winkelen, uitgaan en nog veel meer. De highlights van dit moment verzamelen we op deze pagina, maar ontdek en klik gerust verder door de Zaanstreek aan de hand van tips en aanbevelingen van Zaankanters zelf onder Ontdek de Zaanstreek, Zien & Doen en Plan je bezoek.

De Verkadefabriek

Ellen Groenveld woont met haar gezin in Wormer en is een fan van haar eigen streek. Op haar Zaans-pagina neemt ze je maandelijks mee naar een bijzonder mooi, leuk of lekker plekje in de Zaanstreek.

Dit keer ging ze op bezoek bij de oude Verkadefabriek in Zaandam. Een plek waar ze oude herinneringen ophaalde aan haar kindertijd en waar ze volop mogelijkheden trof om mooie nieuwe herinneringen te maken.

Lees over haar ontdekking van het Hembrugterrein

Week van de Industriecultuur - een feestje voor fotografen

De Zaanse Marjolein is gepassioneerd fotografe en laat ons maandelijks meekijken met haar blik op de Zaanstreek. 

Marjolein: "Ik kijk graag en probeer altijd iets bijzonders te vinden in het gewone, het onopgemerkte. Op zoek naar ‘de parel in de knopendoos’. Een schaduw of spiegeling, een op het eerste gezicht saaie muur, een wolk, alles kan bijzonder zijn."

"Ik hou van de rafelrandjes van de stad. Rommelige stukjes industrieterrein, onke hoekjes, en verlaten gebouwen. Daar te mogen ronddwalen met je camera is echt een feestje. In de Week van de Industriecultuur tijdens de herfstvakantie gaan er langs het Noordzeekanaal deuren open die anders gesloten blijven."

Marjolein tipt de activiteiten rond de industriecultuur rond de herfstvakantie. Camera mee?! Lees meer over haar foto van pakhuis De Vrede op haar pagina:  'Meekijken met Marjolein'.

Industriecultuur toppers