Smakelijk welkom in de Zaanstreek

De Zaanstreek werd de Provisiekast van Nederland genoemd en nog steeds zijn heel veel Zaanse makers echte smaakmakers. Hoe leuk is het om de Zaanstreek terug te zien op je bord als je fijn met je gezin eet, kookt voor vrienden of straks aan het kerstdiner zit!

Hier op de site delen (bekende) Zaankanters een favoriet recept. Heb je zelf een heerlijk recept waarin een Zaans streekproduct is verwerkt? Deel 'm met ons via info@zaans.nl of op Facebook of Instagram. Eet smakelijk alvast!

Koken als een Zaanse prof

Een echt keukenprins of -prinses? Pak dan uit en ga voor een recept van een Zaanse prof. Deze recepten krijg je in de Zaanstore bij de aanschaf van het Zaanse streekproduct dat in de ingrediëntenlijst voorkomt.

Kijk snel wat chef-kok Arno Spork (De Huiskamer), chef-kok Joey Bokma (Hoop op d’Swarte Walvis), designer en  kookboek-auteur Maroeska Metz of culinair en wijnschrijver Onno Kleyn voor je in petto hebben!

Lees meer...

Zaanse favorieten - recepten van bekende Zaanse gezichten

Provisiekast van Nederland

Maakte je vroeger de kast van je (Zaanse) Bruynzeelkeuken open dan lachte de Zaanstreek terug. Biscuit en chocolade van Verkade, saus en pinda's van Duyvis, cacaopoeder van Cacao de Zaan, maïzena en macaroni van Honig en rijst van Lassie.

Provisiekast van Nederland werd onze streek genoemd. Op Oneindig Noord-Holland een verhaal over de voedingsmiddelen-industrie in de Zaanstreek.

Verhaal Oneindig-NH