Ga naar inhoud

Welkom in de Zaanstreek

De Zaanstreek is een streek van makers. Bekende makers met een lange historie, denk aan Honig, Duyvis en Verkade. Maar ook van nieuwe makers als chocolade-fabriek De Euforij, Bierbrouwerij HOOP en Zeepziederij Zaanse Schans. In oktober vieren we het heden en verleden van onze industriecultuur.

Vaar, wandel of fiets langs de molens van de Zaanse Schans, de 19de-eeuwse pakhuizen en koopmanswoningen ontdek de diepgewortelde liefde van de Zaankanters voor het industriële verleden.

Ontdek de verhalen achter oude fabrieken, maak kennis met de makers van nu, of ga in de herfstvakantie zelf maken met de kinderen. Geniet van het festival Zaanse Industriecultuur (IFIKZ) en de Week van de Industriecultuur.

Op onze pagina Zaans Maken diverse activiteiten en initiatieven waarmee je het ‘Zaanse maken’ deze maand op een leuke manier écht kunt beleven.

Ontdek de Zaanstreek - Dit zijn de leukste plekjes

Verrassende en fotogenieke plekken

De Belgische reis-, fotografie- en lifestyleblogger Gundiscover bezocht de Zaanstreek en tipt je de meest verrassende en fotogenieke plekken.

Lees mee en bekijk de Zaanstreek door de ogen van iemand die alles voor de eerste keer beleeft.

Naar Gundiscover
Zaandam Stadshart Centrum Stadhuis Gemeentehuis Soeters Architectuur Houtbouw Neo Zaans

Zien & doen - Ga lekker wandelen, fietsen, varen, doen en beleven!

Agendatip

Festival Zaanse Industriecultuur

n de maand oktober vindt alweer de 8ste editie van IFIKZ plaats. Het is wederom een prachtige Zaanse samenwerking geworden tussen de wereld van cultuur, de industrie en de inwoners zelf.

Het resultaat is te bewonderen in drie verhalen, elk in een eigen kunstvorm gegoten: De grote buitenexpo “Smaakmakers aan de Zaan” (fotografie), de theatervoorstelling “KRUIT” (in het HEM) en de filmvertoning van "De Schoolmeester" (in de Fabriek).

Bekijk het programma en boek tickets op IFIKZ.nl

Meer agenda
IFIKZ 2022 Amstersham oriental desserts industriecultuur smaken maken Zaansmaken producten  Amstersham Syrisch ijs & baklava Zaandam 't Kalf