Welkom in de Zaanstreek

Op Zaans.nl. tonen wij je het beste van Zaans wandelen, eten, genieten, winkelen, uitgaan en nog veel meer. De highlights van dit moment verzamelen we op deze pagina, maar ontdek en klik gerust verder door de Zaanstreek aan de hand van tips en aanbevelingen van Zaankanters zelf onder Ontdek de Zaanstreek, Zien & Doen en Plan je bezoek.

Warm welkom - op een winterse Schans

Narcissen op de Schans - al het goede van de Zaanstreek

De Zaanse Marjolein is gepassioneerd fotografe en laat ons maandelijks meekijken met haar blik op de Zaanstreek. 

Marjolein: "Ik kijk graag en probeer altijd iets bijzonders te vinden in het gewone, het onopgemerkte. Op zoek naar ‘de parel in de knopendoos’. Een schaduw of spiegeling, een op het eerste gezicht saaie muur, een wolk, alles kan bijzonder zijn."

"Aan het einde van  de Kalverringdijk staat deze mooie bos narcissen. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht met de molens op de achtergrond. Ik maak er bijna elk jaar wel een foto van. Zouden ze er al weer staan?"

Was het maar vast Lente, stelt Marjolein.

Meer over deze een andere foto's op de pagina 'Meekijken met Marjolein'.

Shoppen langs de Zaan

Ellen Groenveld woont met haar gezin in Wormer en is een fan van haar eigen streek. Op haar Zaans-pagina neemt ze je maandelijks mee naar een bijzonder mooi, leuk of lekker plekje in de Zaanstreek.

Aangestoken door de campagne Zaans Shoppen bezocht ze de Zaanbocht in Wormerveer: "het unieke uitzicht over de Zaan is er nog steeds en anno 2020(!) vind je aan de Zaanbocht een heerlijke mix van fijne winkels en gezellige plekken voor koffie of lunch."

Lees wat ze aantrof 'langs de Zaan'