Welkom in de Zaanstreek

Op Zaans.nl. tonen wij je het beste van de Zaanstreek. De (online) highlights van dit moment verzamelen we op deze pagina, maar ontdek en klik gerust verder door de Zaanstreek aan de hand van tips en aanbevelingen van Zaankanters zelf onder Ontdek de Zaanstreek, Zien & Doen en Plan je bezoek.

Zaanse droomvakantie - Vijf elementen voor een doe-het-zelf tropisch vakantiedagje

Doe Zaans

Zaans Zomeren

"Op ontdekking in je eigen streek en dingen doen en zien die al ééuwen op je verlanglijstje staan maar waar het tot nu toe nooit van kwam. Maar nu wel! Want of we deze zomer op vakantie naar het buitenland kunnen is (nog) niet voor iedereen zeker. Gelukkig is ons eigen land prachtig en valt er in Nederland nog veel te ontdekken en genieten, ook dichtbij huis!” vertelt Ellen Groenveld.

Ellen Groenveld neemt ons deze maand mee langs haar Zaanse zomertips. In haar rubriek 'Op pad met Ellen' neemt ze je elke maand mee langs een bijzonder plekje in de Zaanstreek.

Lees hier het hele artikel

#SAMENZAANS

De huidige crisis treft ons hard (net als heel Nederland, heel de wereld). Maar bij de pakken neerzitten, past ons Zaankanters niet. Wij zijn makers. Hoe zwaar de storm ook is, met onze eigenzinnigheid en ons vernuft maken we ‘nieuw geluk’. 

Met #SAMENZAANS roepen we op de komende tijd bewust in onze eigen streek te investeren. Doe Zaans, leef Zaans, koop Zaans en geef Zaans.... samen zijn we Zaans. De campagne wordt afgetrapt met een videofilm waarin onder andere burgemeester Jan Hamming en bekende Zaankanters Juvat Westendorp en Wolter Kroes figureren. Bekijk 'm op onze Facebook pagina!

Lees hier meer over #SAMENZAANS