Ga naar inhoud

De Zaanstreek met het vele groen en al het water is een streek bij uitstek voor sportievelingen. Roeien, zwemmen, fietsen, wandelen, rennen, korfballen, tennissen, waterpoloën, voetballen... ergens langs de Zaan vind je er een uitgelezen plek voor. Voor september, bij uitstek de sportiefste maand in onze streek, stelden wij een sportieve top 5 samen. Zelf niet zo sportief? Ook supporten is een feest!

Dam tot Dam Weekend

De Dam tot Damloop met de finish in Zaandam is het grootste hardloopfeest van Nederland. Samen met de Dam tot Dam Wandeltocht op zaterdag, de Minilopen, de Damloop by Night en de Dam tot Dam Fiets Classic vormt deze beroemde run op 21 en 22 september een compleet Dam tot Dam Weekend vol sportieve hoogtepunten en entertainment.

Alles over het Dam tot Dam Weekend
Damloop Zaandam Night Night run fun nacht avond Zaandam licht sportief rennen hardlopen Zaanstad Dam tot Dam

[Z]aan de Wandel

Zondag 8 september start er weer een editie van [Z]aan de Wandel. Met dit laagdrempelig wandelevent voor jong en oud, geoefende wandelaars en beginners, zamelt de organsiatie geld in voor de strijd tegen Kanker. Start- en finishlocatie is Topsportcentrum De Koog in Koog aan de Zaan.

Meer informatie en/of inschrijven
Wandelen Wandel evenement actief sportief goede doel [z]aan de wandel Zaanstad

Triathlon Zaanstad

Zondag 8 september vanaf 10.00 uur gaat de eenachtste Triatlon van Zaanstad van start: 750 meter zwemmen in de Nauernasche Vaart, 20 kilometer fietsen door het Zaanse landschap en 5 kilometer hardlopen op de Vaartdijk richting de brug naar de Middel en weer terug. Er worden rond de 1.000 deeltnemers verwacht, waaronder enkele NTB-divisies, lokale topatleten, recreanten en sportievelingen die deelnemen aan de goededoelenwedstrijd voor Kika.

Meer over de triathlon
Sportief Actief Watertoren Assendelft zwemmen Nauernasche Vaart Triathlon Wedstrijd Zaanstad

Jong AZ

Voor mooi voetbal kun je terecht bij de lokale clubs, maar sinds enige tijd ook bij het AFAS trainingscomple in Wijdewormer. Daar speelt jong AZ namelijk de meeste thuiswedstrijden van de Keuken Kampioen Divisie. Jong AZ is het tweede elftal van voetbalclub AZ en het vlaggenschip van de AZ Jeugdopleiding. 

Het wedstrijdoverzicht van Jong AZ
Voetbal AZ jong wedstrijd actief sportief Wijdewormer AFAS

Wielerronde Assendelft

De  laatste en mooiste wielerronde van het seizoen wordt op 5 oktober gereden in Assendelft en valt samen met de lokale Kermis. De Sportklasse trapt af om 11.45 uur. om 13.00 uur start de UCI dameskoers en om 15.00 uur strijden de elite renners heren om de trui van het NK Criterium. Het wordt een mooi spektakel en de toegang is gratis.

Meer over deze 47e Kermis Wielerronde
Erfgoed Herbestemming Horeca Groeneveld Eten Van: Linda <linda@groeneveldeten.nl> 
Verzonden: zaterdag 18 mei 2019 11:53
Aan: jeanet.verweij@zaanstreek.nl; info@pascalfielmich.nl
Onderwerp: Re: Foto Watertoren

Hoi Jeanet,

De foto’s op onze website zijn eigendom van ons en mag je wel gebruiken. Zijn gemaakt door Pascal Fielmich. Hij vindt het denk ik wel leuk als je hem vermeldt. 
Met hartelijke groeten, 

Linda
Groeneveldeten.nl
Dewatertorenassendelft.nl
0641395427

Werkdagen: dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag.