Ga naar inhoud

Heb je veelzijdig Wormer al ontdekt? Trek de stoute (wandel)schoenen aan, kom naar het noordelijke puntje van de Zaanstreek en ontdek vanuit daar de weidse uitzichten en het erfgoed van Wormer.

De route start bij bezoekerscentrum De Poelboerderij in Wormer en leidt je langs veenweiden, dorpsgezichten en historische gebouwen zoals de pakhuizen aan de Zaan. 

Waterrijke natuur

De wandeling voert je langs het unieke veenweidegebied Wormer- en Jisperveld. Een natuurgebied van honderden eilandjes vol bijzondere flora en fauna. Bijna alle soorten weidevogels die in Nederland voorkomen broeden hier: grutto, kieviet, tureluur, scholekster en graspieper. Ook biedt de waterrijke natuur een thuis aan zeldzame planten zoals zonnedauw, heide, orchideeën en koekoeksbloemen.

Download route

Meer ontdekken?

Wil je nog meer ontdekken? Dwaal dan ook eens over het mysterieuze Hembrugterrein langs het Noordzeekanaal aan de hand van de getekende plattegrond van kunstenaar Jan Rothuizen. 

Of kom naar het stadshart van Zaandam en breng de verhalen van deze stad tot leven aan de hand van de nieuwe stadswandeling. Je leest er alles over op onze pagina wandelen.

Naar de Wandel-pagina
Stadswandeling Zaandam centrum Inntel Hotel wandelen