Ga naar inhoud

Wereld van Windmolens

Buiten zitten bij de Wereld van Windmolens

In het nieuwe molenmuseum 'Wereld van Windmolens' kun je als bezoeker in één wandeling over de Zaanse Schans een groot aantal molens én ons gloednieuwe museum bezoeken. Je kunt dit totaalverhaal met 1 ticket boeken.

Molens en Molenmuseum samen op de Zaanse Schans
De meeste molens zijn voor publiek toegankelijk en bij gunstige wind in vol bedrijf. Hier onderga je de indrukwekkende kracht van de wind en de houten machinerie. De molenaar en zijn medewerkers vertellen je graag alles wat je weten wilt over het productieproces. In verband met de corona maatregelen zijn niet alle molens geopend.

In het museum ervaar je de geschiedenis en de betekenis van de molens, als Nederlands erfgoed van wereldklasse. Dit verhaal bestrijkt ruim drie eeuwen Zaanse industriemolens. Een bezoek aan het Molenmuseum is een tijdreis voor jong en oud. Een multimediale ontdekkingstocht, waarin alle zintuigen geprikkeld worden.

Openingstijden

  • Maart – september: dagelijks 10.00 tot 17.00 uur
    Oktober – februari: dinsdag t/m zondag 12.00 tot 17.00 uur

Prijzen

  • Groepen vanaf: € 10,00
  • Toelichting prijs: Jongeren 13 t/m 17 jaar en 60+: € 3,- per persoon. De toegang is gratis voor museumkaarthouders en leden Zaanse Molen. Rondleidingen voor groepen vanaf 10 personen is mogelijk op afspraak.

Kenmerken

Locatie