Ga naar inhoud

Voor mooie cadeaus op pakjesavond of onder de boom hoef je de streek niet uit. De winkels in de buurt of zelfs om de hoek hebben meer dan genoeg te bieden. Langs het water en tussen de typisch Zaanse geveltjes is het gezellig winkelen. Hieronder de leukste Zaanse winkelstraten.

Kom shoppen in:

Stadshart Zaandam

Afgelopen jaren heeft het centrum van Zaandam een ware metamorfose ondergaan. Stadshart Zaandam is nu één van de paradepaardjes van de Zaanstreek: heerlijk winkelen, uitgaan, maar ook genieten van cultuur en historie. 

Langs het water van de Gedempte Gracht is het gezellig van winkel naar winkel slenteren. Zeker als de winkels en de gracht in feesttooi zijn. Je vindt hier grote en kleinere ketens naast elkaar zonder dat het onoverzichtelijk wordt en in de cafeetjes op de Dam is het lekker bijkomen na het inkopen doen.

Stadshart Zaandam

Zaanbocht Wormerveer

Winkelen met uitzicht op de Zaanbocht met prachtige gerestaureerde pakhuizen en fabrieken. Na het shoppen ga je natuurlijk op één van de mooie terassen of restaurants aan het water zitten.

In de Zaanstreek vind je veel prachtige voorbeelden van herbestemming. Fabrieken langs de Zaan, die ooit het oudste industriegebied van Europa vormden, kerken die leeg zijn komen te staan en gebouwen die hun functie verloren, kregen een nieuwe bestemming waardoor wij er nog altijd van kunnen genieten.

 

Zaanbocht

Krommenie

De winkeliersvereniging van Krommenie roept vol overtuiging “het leukste dorp van Zaanstad” en wat winkelen betreft is dat misschien ook wel zo.

Je treft hier nog een fijne dorpse sfeer met winkels die vaak een lange historie hebben. In winkelstraat de Noorderhoofdstraat staan bovendien ook nog mooie voorbeelden van Zaanse houtarchitectuur uit de 17e tot 19e eeuw. Als hier 's winters de traditionele Dickens kerstmarkt wordt gehouden, waan je jezelf echt even terug in de tijd.

Krommenie
Winkelen Shoppen Krommenie Noorderhoofdstraat

Westzijde Zaandam

Ben je in het centrum van Zaandam dan loont het de moeite verder te kijken dan de winkelgracht alleen en de Westzijde in te lopen richting de oude Verkadefabriek. Hier zijn de afgelopen jaren verrassende winkels neergestreken.

Een feest om rond te kijken en de perfecte plek om bijzondere cadeautjes te scoren.

Westzijde Story op Facebook