Ga naar inhoud

Voor mooie producten of cadeautjes hoef je de streek niet uit. De winkels in de buurt of zelfs om de hoek hebben meer dan genoeg te bieden. Langs het water en tussen de typisch Zaanse geveltjes is het gezellig winkelen. Hieronder de leukste Zaanse winkelstraten.

Kom shoppen in:

Stadshart Zaandam

Stadshart Zaandam is nu één van de paradepaardjes van de Zaanstreek: heerlijk winkelen, uitgaan, maar ook genieten van cultuur en historie. 

Langs het water van de Gedempte Gracht is het gezellig van winkel naar winkel slenteren. Zeker als de winkels en de gracht in feesttooi zijn. Je vindt hier grote en kleinere ketens naast elkaar zonder dat het onoverzichtelijk wordt en in de cafeetjes op de Dam is het lekker bijkomen na het inkopen doen.

Stadshart Zaandam
Inntel stadshart hotel overnachten

Zaanbocht Wormerveer

Winkelen met uitzicht op de Zaanbocht met prachtige gerestaureerde pakhuizen en fabrieken. Winkelen in de Zaanbocht in Wormerveer is de laatste jaren ook letterlijk helemaal ‘in’.

Je kunt in de winkelstraat de Zaanbocht heerlijk shoppen, lekker eten/drinken en bovendien gratis parkeren. Hippe boetieks, trendy winkels plus een frisse spirit bij de winkels die er al lang geworteld zijn. Er is van alles: food, fashion, cadeaushops en design.

Zaanbocht

Krommenie

De winkeliersvereniging van Krommenie roept vol overtuiging “het leukste dorp van Zaanstad” en wat winkelen betreft is dat misschien ook wel zo.

Je treft hier nog een fijne dorpse sfeer met winkels die vaak een lange historie hebben. In winkelstraat de Noorderhoofdstraat staan bovendien ook nog mooie voorbeelden van Zaanse houtarchitectuur uit de 17e tot 19e eeuw. Als hier 's winters de traditionele Dickens kerstmarkt wordt gehouden, waan je jezelf echt even terug in de tijd.

Krommenie
Winkelen Shoppen Krommenie Noorderhoofdstraat

Woonboulevard Zaandam

Op de woonboulevard in Zaandam-Zuid kunt u heerlijk een dagje “woonwinkelen”. Meer dan 50 woonwinkels bieden u altijd de nieuwste collecties, de nieuwste trends in wonen en verrassende aanbiedingen! Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij Loods 5 of Goeds Design Store.

Op de woonboulevard in Zaandam hebt u een ruim aanbod aan woonwinkels. Van meubelen, alles voor bed & slaapkamer, keukens en keuken apparaten, badkamers en sanitair, vloeren en vloerbedekking, woon-accessoires, vloeren, meeneemmeubelen en alles voor uw baby en babykamer. 

Woonboulevard Zaandam

Wormer

Een gezellig dorpswinkelcentrum met ondernemers die hun vak verstaan. Je vind hier veel speciaalzaken zoals Het Wollokaal, Kaskes, Bokumo en Jesse Ursem was zelfs winkel van het jaar 2019. Na het shoppen ga je natuurlijk op één van de mooie terassen of restaurants aan het water zitten.

In de Zaanstreek vind je veel prachtige voorbeelden van herbestemming. Fabrieken langs de Zaan, die ooit het oudste industriegebied van Europa vormden, kerken die leeg zijn komen te staan en gebouwen die hun functie verloren, kregen een nieuwe bestemming waardoor wij er nog altijd van kunnen genieten.

Winkelhart Wormer