Ga naar inhoud

Weer in lockdown. Enorm balen voor iedereen, maar sippen is niet het antwoord. Wij concentreren ons liever op wat er nog wel kan. Hieronder tien suggesties voor wat er nog wél valt de beleven in de Zaanstreek. Aanvullingen van harte welkom via info@zaans.nl of een berichtje of reactie op Facebook of Instagram!

Creatief winkelen

Winkels verzinnen de creatiefste dingen zodat jij lekker kunt blijven shoppen. Wat dacht je van een half uurtje 'window shoppen' bij ANS? Zie hun bericht van 6 januari op Facebook. Of ga een rondje om de tafels van K'OOK in Wormerveer

Bandjes ontdekken

Elke zaterdag live streamt de Groote Weiver een concert van een regionale band. Stap eens uit je comfort zone en wie weet wat voor leuke muziek je ontdekt!

Groote Weiver op YouTube
facebook

Plaatjes schieten

Ga met je telefoon op pad en schiet mooie, Zaanse plaatjes. Laat je op Instagram inspireren door Zaankanters als Marjolein Lensink (bijgaande foto), Pascal Fielmich en Monique Anröchte. En vergeet vooral niet ze met ons te delen op Facebook of Instagram (@zaans.nl).

CTVrede Pakhuis Vrede Noordzeekanaal Achtersluispolder Industrie Cultuurindustrie Industrieel erfgoed

Expositie bekijken

Het gemeentearchief heeft een webexpositie 'Winter in de Zaanstreek' met ijskoude foto's van sneeuw(overlast) en ijs(pret). Leuk om online door te klikken en misschien meteen even verder in het archief van Zaanstad te duiken.

Naar de webexpositie

Lekker creatief

Lekker tekenen, dansen, spelen en maken? Zowel centrum voor de kunsten FluXus als het Zaans Museum hebben diverse gratis workshops online staan. Voor FluXus vind je de filmpjes op YouTube onder FluXus Thuis en via de site kom je bij de workshop van het Zaans Thuismuseum.

Eindeloos puzzelen

Deze coronatijd is het puzzelen weer helemaal herontdekt. Heerlijk zen wordt je er van. Op 11 januari 2021 opende in Zaandam een puzzelbank waar je de puzzel die je al hebt gelegd, kunt omruilen voor een nieuwe.

Meer over de Puzzelbank

Op ontdekking

Laat je inspireren voor een ontdekkingstocht op onze pagina's Wandelen en Fietsen. Of doe je ontdekkingen vanuit huis: Zaans Erfgoed tipte het boek 'Het huisje bij de sloot' dat een goed idee geeft van het Zaanse leven 100 jaar terug. Als e-book te krijgen in de online bieb of op bol.com. 

Zaans Thuismuseum

Als jij niet naar het museum kunt komen, komt het museum naar jou toe. In vlogs nemen diverse medewerkers je mee het museum in en vertellen je de verhalen achter de bijzondere stukken.

Naar het Zaans Thuismuseum
Zaans Museum vitrine tentoonstelling kinderen jongens etalage walvis

Film kijken

De nieuwste films of juist oude films die je destijds hebt gemist... je kijkt ze moeiteloos vanuit huis. Op Facebook tipt filmtheater De Fabriek filmhuisfilms die je via hun pagina op Picl kunt bestellen en grote kaskrakers kijk je via Pathé Thuis.

tijdelijk

Thuis (uit) eten

Het is natuurlijk nooit zo leuk als in één van de Zaanse restaurants, maar je kunt er thuis best iets van maken. Het zondagse servies uit de kast. je goede goed aan en bestellen maar. 

Zaans 'to go' op De Orkaan
Pizza