Ga naar inhoud

Naast haar rijk industriëel erfgoed en veelzijdige architectuur heeft de Zaanstreek tal van groene plekken, waar je even helemaal tot rust kunt komen of juist lekker actief bezig kunt zijn. 

De Trickel

Veenweidepark De Trickel bij De Poelboerderij in Wormer is als het ware het Wormer- en Jisperveld in het klein. Je kunt er op je gemak rondwandelen en vanuit de vogelkijkhut verschillende vogelsoorten bestuderen.

Naar De Trickel

Darwinpark

Het Darwinpark is een belangrijke groene plek in Zaandam. Je kunt er wandelen, fietsen en actief zijn op de skatebaan. De vier thematuinen nodigen je uit om je ogen de kost te geven.

Naar Darwinpark.nl

Hembrugterrein

Als groene plek niet direct voor de hand liggend, maar ondanks de bebouwing kun je op het Hembrugterrein niet om het groen heen. De natuur had lange tijd  vrij spel en dat is nog goed zichtbaar.

Meer Hembrugterrein

Het Twiske

In recreatieschap Het Twiske bij Oostzaan kun je genieten van een gevarieerd landschap. Haal een frisse neus langs de rietoevers en moerassen en verken de weiden, waar je misschien wel Schotse Hooglanders of vossen kunt spotten.

Naar Twiske-Waterland.nl

Het Guisveld

In het Guisveld kun je je zintuigen de kost geven. Geniet van weidse uitzichten en de diversiteit aan weidevogels en plantensoorten, waarvan sommige zeldzaam zijn. Staatsbosbeheer heeft er twee wandelroutes uitgezet. 

Naar Staatsbosbeheer