Ga naar inhoud

De Zaanstreek is van oudsher een streek van makers. Zaanse mayonaise, de chocolade van Verkade, het ooit wereldberoemde Zaans bord en doek. Ook nu wordt er nog volop gemaakt. Hieronder onze lievelingen van echt Zaanse makers. Welk typisch Zaans product heeft jouw hart veroverd? Laat het ons weten via e-mail of op social media. 

Zaanse Chocolade

Langs de Zaan ligt een rijke choco-historie en vind je nog altijd het hart van de cacao-verwerkende industrie. De echte Zaanse chocolade van fabriek De Euforij scoort daarom hoog bij ons. Zij brachten het ambacht van chocolade maken terug naar de Zaanstreek. Ook te vinden bij de Zaanstore en vele andere Zaanse adressen. 

Lief Zaans

Jarenlang rolden er vele meters zeil- en molendoek van Zaanse weefgetouwen. Daar doen deze prachtige vilten hartjes ons aan denken. Ze worden met net zoveel toewijding gemaakt door de creatievelingen van de dagbesteding van Reakt Zaandam. Verkrijgbaar in de Zaanstore. 
 

Naar de Zaanstore

Zaanse Zeep

Ook het zeepzieden is terug in de Zaanstreek. Langs de Zaan staat nog altijd het kenmerkende gebouw van voormalig zeepziederij De Adelaar. Op de Zaanse Schans wordt vandaag de dag met de hand ambachtelijk zeep gemaakt die 100% natuurlijk is. Je vindt de Zaanse Zeep o.a. bij de Zaanstore

HOOP bieren

Bij HOOP worden prijswinnende bieren gebrouwen met tot de verbeelding sprekende namen. Ze verwijzen naar verhalen uit de Zaanse historie. Onweerstaanbaar wat ons betreft. Proost!

Meer HOOP bier

Kaasfondue

In de maakhistorie van de Zaanstreek is ook een noemenswaardige zuivelproductie en kaashandel terug te vinden. Een lekkere twist daarop is de ambachtelijk gemaakte 'Kaasfondue in blik' van de Keuken In. O.a. verkrijgbaar bij De Keuken In en K'ook