Ga naar inhoud

Art top 5

Steeds vaker wordt aan de Zaanstreek gerefereerd als aan rafelrand: een streek vol plekken die ruimte en inspiratie bieden aan kunstenaars, innovators en makers. De streek biedt van oudsher een thuis aan veel kunstenaars, maar ook initiatieven en liefhebbers van buiten de streek weten hun weg naar de Zaanstreek inmiddels te vinden. In onze Art Top 5 de leukste kunstinitiatieven voor de komende tijd.

BIG ART

Van 12 tot en met 15 september vindt de vierde editie van BIG ART plaats op het industriële Hembrugterrein. Vijf grote en lichte loodsen vormen het decor voor tientallen XL-kunstwerken: een prikkelende mix van sculpturen, schilderijen, tekeningen, fotografie en installaties van bekende namen en aanstormende talenten.

Meer over BIG ART
BIG ART 2019 - Dapiran Art Project Space - Jorrit Paaijmans Hembrug Hembrugterrein Kunst Installatie Expositie

KunstEiland

Het weekend van 14-15 september vindt de zevende editie van KunstEiland plaats. Bewoners van het eiland in Zaandam toveren hun eigen huis om tot galerie of theater en tonen werk van kunstenaars of artiesten die ze persoonlijk waarderen. In een informele, toegankelijke setting kunnen bezoekers kijken en luisteren naar uiteenlopende vormen van kunst en kennismaken met de buurtbewoners.

Meer over KunstEiland
Kunst Eiland Zaandam Expositie Activiteit Evenement Kunst Art Muziek Huiskamers

PLAY room: ARTsunami

PLAY room is een combinatie van kunstgalerie en project-space. Met ARTsunami geeft de galerie 13 tot en met 22 september exposure aan kunstenaars die normaal gesproken slecht toegang hebben tot een galerie. ARTsunami is een project van fotografen Suzanne Lindeman, Augustè Sunny en stichting White Cube.

 

PLAY room op Facebook
Galerie Project room art kunst Zaandam Westzijde

Het HEM - Chapter 2WO

In het HEM, het nog redelijk nieuwe huis voor eigentijds cultuur op het Hembrugterrein starten ze op 19 september met Chapter 2WO. Tot 1 december geven Nicolás Jaar en de Shock Forest Group invulling aan de expositie in de oude kogelfabriek waarin het HEM is gevestigd. Titel: ‘These livelihoods make worlds too – and they show us how to look around rather than ahead.’

Naar het HEM

Artzaanstad: Oude helden

Voor kunst- en designliefhebbers is het een feest om de voormalige kardoeshulzendraaierij binnen te stappen. Nu helemaal van Artzaanstad viert haar 45 jarig bestaan met twee exposities: Ouwe Helden & Nieuwe Helden. Om te beginnen zijn tot en met 6 oktober oudere kunstenaars te zien die een belangrijke rol speelden bij de ontwikkeling van Artzaanstad.

  

Meer over de jubileum-exposities
Toestemming Lennart Art Kunst Expositie Artzaanstad Hembrugterrein