Ga naar inhoud

De Dag van de Architectuur op zaterdag 19 juni, staat dit jaar in de Zaanstreek in het teken van houtbouw. Een bouwwijze die een lange historie kent in de Zaanstreek.

En wie weet ook wel een mooie toekomst, want houtbouw scoort in deze tijdens van klimaatverandering weer hoge ogen. Hieronder wat tips voor een dagje 'Zaanse' architectuur.

Zaans bouwen

Een eigen Zaans gebouw ontwerpen met hulp van Zaanse architecten? Daarvoor kunnen kinderen (7-12) tijdens de Dag van de Architectuur bij het Hemlab terecht. 

 

Naar Hemlab.nl

Gesprek over architectuur

Serieus geïnteresseerd in houtbouw, een bouwwijze die een lange historie kent in de Zaanstreek? Architectuurplatform Babel organiseert een online gesprek met Lennart Graaff (concerndirecteur gemeente Zaanstad), de Zaanse architect Rogier van den Brink en Jurrian Knijtijzer (Finch Buildings).

Naar de site van Babel
Houtbouw Zaans Gevel Siergevel Details Architectuur

Ontdek Zaanse houtbouw

Zelf mooie houtbouw ontdekken? Kies één van de wandelingen uit op onze Wandel-pagina en ga zelf op zoek naar voorbeelden van de typisch Zaanse bouwstijl in hout.

 

Naar de wandelpagina
Houtbouw Gevel Zaans Architectuur Krommenie

Stapelstad-speurtocht

Op de Gedempte gracht in het stadshart van Zaandam kunnen kinderen (2-8) de speurtocht 'Sjoerd en de Stapelstad' doen, naar het gelijknamige boek. Het spelformulier is onder andere af te halen bij onze VVV Zaanstore.

 

Meer op Stapelstad.nl