(Zaanse) eetgeschiedenis van de 20e eeuw
‘Goed je bord schoonmaken met een laatste aardappel, want de vla moet erin’ - wie herinnert het zich nog? In de loop van de 20e eeuw zijn allerlei eetgewoonten veranderd. Groenten korter koken, pasta bereiden, uit eten gaan in exotische restaurants, nieuwe ingrediënten gebruiken als paprika’s en avocado’s, en bovenal meer vlees eten, het kon niet op.
Onno Kleyn, culinair-historisch schrijver en Zaankanter, bekend van zijn boeken en rubrieken in de Volkskrant, neemt ons mee op een tocht door de geschiedenis van ons eten, vanaf het begin van de 20e eeuw. Hij geeft speciale aandacht aan de Zaanstreek. Zo tegen de feestdagen, wanneer veel mensen meer dan normaal het hoofd breken over de vraag ‘Wat zullen we eten?’ is deze avond een feest van herkenning, maar ook van verrassingen!
Contact
Wanneer
- Donderdag 18 december 2025 om 20.15 uur
Prijzen
- € 7,50