Met ontdekken hoe dingen werken en in elkaar zitten, kun je jezelf prima een dag vermaken. Zeker in de Zaanstreek: een regio van oudsher bekend om zijn makers. Kom experimenteren, vaar langs oude fabrieken en ga binnenkijken bij een molen.

Proefjes en experimenten

In de oude Honigfabriek kun je in jeugdlab HEMLAB experimenteren met chemie en natuurkunde. In het laboratorium krijgen kinderen tussen de 7 en 13 jaar een labjas aan en veiligheidsbril op en gaan ze aan de slag met tot de verbeelding sprekende wetenschappelijke proefjes. 

Check de zomeragenda!

Terrasje doen

Terwijl de kinderen zich vermaken, kunnen de volwassenen mooi een terrasje doen bij De Toog. Dit eetcafé staat met zijn terras in de Zaanse top 5 van terrassen aan het water!

Naar de site van De Toog

Varen langs oude fabrieken

Uitgeëxperimenteerd? Bezoek de oude fabriek van Verkade. Bij versmarkt De VersKade op de begane grond kun je heerlijke broodjes halen en langs de kade aan de waterkant vind je de opstapplaats voor de Zaanferry. Laat je over het water naar de Zaanse Schans brengen en bewonder onderweg de oude en nieuwe fabrieken op de oevers.

Dienstregeling Zaanferry

Bij de molenaar

De buitenkant van een molen is interessant, maar de binnenkant nog meer! Ga op de Zaanse Schans op bezoek bij een molenaar. Hij legt je graag uit hoe de molen precies werkt.

Een overzicht van de molens

Naar de andere dagjes uit: