Ga naar inhoud

Zaans zomeren is genieten van Zaans groen en water. Dat kan bij uitstek in en om het Wormer- en Jisperveld, het grootste aaneengesloten veenweidegebied van West-Europa.

Het water tussen de honderden weilandjes in dit natuurgebied biedt een fantastisch netwerk van kanoroutes en de waterrijke natuur biedt een thuis aan bijna alle soorten watervogels en aan zeldzame planten.

Per kano tussen de eilandjes door

Je kunt in het Wormer- en Jisperveld een prachtige kanoroute maken door een wirwar van boerenslootjes, weilanden en rietkragen. Vanaf verschillende startpunten vaar je langs knooppunten van het kanoroutenetwerk.

Je bepaalt zelf welke kant je opgaat en welke en hoeveel knooppunten je in je route opneemt. Starten kan bijvoorbeeld vanaf De Zwethoeve in Jisp.

De Zwethoeve online
Wormer Jisperveld veenweide kano varen water natuur groen

Terrasje pakken

Of je nu varend, wandelend of fietsend van de natuur hier geniet... een fijne onderbreking past altijd.

Op het terras van De Hofjes combineer je een heerllijk hapje en drankje met een prachtig uitzicht over het water.

Naar de site van De Hofjes

IJsje met erfgoed?

Dit dagje Zaans Groen sluit je in stijl af met een wandelingetje langs de Zaanbocht. Dit wordt wel het mooiste stukje (van de rivier de) Zaan genoemd, vanwege het tot de verbeelding sprekende erfgoed op de oevers aan de overzijde.

Om je vakantiegevoel compleet te maken tippen wij nog even aan het water plaats te nemen met iets lekkers van Hemels IJs of op het terras van Batavia 1894.

Meer dagjes uit