De Zaanstreek mag je gerust authentiek noemen. De houtbouw van weleer, de industriële makers van toen, hier leer je meer over het vroegere Nederland en de ambachten die onze streek groot hebben gemaakt. Een zomerse dag waarin je veel leert over onze mooie streek en de rijke historie.

Met de Zaanferry richting Zaanse Schans

Vanaf het water beleef je de Zaanstreek toch op zijn mooist. Neem de Zaanferry om je route naar de Zaanse Schans al een beleving op zich te maken. Varend over de Zaan, de levensader van de Zaanstreek, ontdek je het rijke industriële erfgoed en de prachtige houtbouw langs het water. Stap op op één van de aanlegplaatsen verspreid over de Zaantreek.

Ga naar de website van Zaanferry

Molen en museumlocaties Zaans Museum bezoeken

De Zaanstreek is één van de oudste industriegebieden van West-Europa. Hier stonden vroeger honderden molens die een grote verscheidenheid aan producten leverden. Bezoek één van de molens om meer te leren over specerijen of de houtzagerij. In het Molenmuseum leer je meer over de rijke historie van de molens en het molenaarsvak. In het Zaans museum ervaar je hoe de Zaanstreek zich ontwikkelde toen men van wind- naar stoomenergie overging. Tevens vind je hier een échte Monet: De Voorzaan en de Westerhem.

Ga naar de site van Zaansmuseum

Wandeling Oud Zaandijk

Proef de sfeer van dit authentieke stukje Zaandijk. Aan de hand van deze wandeling beleef je het oude Zaandijk net even anders en leer je meer over de verhalen van de vroegere bewoners, architectonische weetjes en de makers van het erfgoed. Genoeg te zien en beleven met mogelijkheden voor stops met wat lekkers, leuke winkeltjes en bezienswaardigheden!

Ga naar de website van Honig Breethuis

Meer dagjes uit