In de karakteristieke panden van het Hembrugterrein - ooit een wapen- en munitiefabriek - huizen nu creatieve en innovatieve ondernemers, musea en inspirerende initiatieven. Alle ingrediënten voor een 'arty' dagje met veel kunst en architectuur in de Zaanstreek.

Kunst en historie

De artistieke panden op het Hembrugterrein vormen een mooi decor voor bijzondere initiatieven. Bezoek eigentijds cultuurhuis Het HEM, laat je raken in het Museum of Humanity, kijk, huur of koop kunst bij ARTZaanstad of verdiep je in de achtergrond van het terrein bij het Hembrug Museum.

Meer over het Hembrugterrein

Historisch gebied

De route 'Zaans havengebied' voert je behalve langs het stuk Zaandam vol scheepsbouw-historie, ook naar het mysterieuze Hembrugterrein, dat ooit het hart van de Stelling van Amsterdam vormde.

Wandelroute Zaans havengebied

Bijzondere horecalocatie

Je dag afsluiten of onderbreken met een hapje of drankje? In het prachtig gerestaureerde laboratorium van de wapen- en munitiefabriek die hier ooit huisde, vind je nu Lab-44. Een plek voor makers en eters.

Naar de site van Lab-44

#SLAAPZAANS - maak je dagje uit compleet met overnachting

Een vakantie is natuurlijk niet compleet zonder echt even een nachtje weg van huis te zijn. Waarom zou je niet eens een nachtje gaan slapen in een Zaans hotel? Slaap tussen de grondleggers van de Zaanstreek in het iconische Inntel Hotel Amsterdam Zaandam, het Best Western Zaan Inn hotel of het EasyHotel. Maak je dagje uit nu compleet en boek een overnachting in een Zaans hotel of B&B.

Zaan Inn

Inntel Hotel Houtbouw Architectuur Stadshart Zaandam Overnachten Slapen

Inntel Hotel Houtbouw Architectuur Stadshart Zaandam Overnachten Slapen

© fotografie Floortje van der Vlist

Inntel Hotel

EasyHotel Zaandam

Meer dagjes uit