Ga de Zaanse Schans over en ontdek de geschiedenis van maak-industrie van de Zaanstreek. Wordt het weer te heet of te nat dan is er een uitstekend plan B: het Zaans Museum bezoeken of de Windmill Cruises Heldentocht.

Museumlocaties Zaanse Schans

Ga deze zomer lekker ronddwalen op een relatief rustige Zaanse Schans. Loop dan ook even langs de museumlocaties van het Zaans Museum zoals het Weefhuis. Is het slecht weer? Duik dan het museum zelf in, hier is ook genoeg te beleven.

Zomeractiviteiten Zaans Museum

Helden in zicht

Ga op 'Windmill Cruise' langs de helden van de Gouden Eeuw en ontdek de belangrijke rol van onze Zaanse molens. Een uniek stukje Hollandse geschiedenis vanaf het water.

Ga naar de site van Windmill Cruises

Zaans borrelen

Geniet van volgens authentiek recept gemaakte drankjes bij De Tweekoppige Phoenix. Het terras heeft mooi uitzicht op de Zaanse Schans maar bij slecht weer kan je ook binnen zitten. De Tweekoppige Phoenix is dé distilleerder van de Zaanstreek. Heerlijke Saense Whisky, authentieke oude Jenever en fris sprankelende komkommer gin, wat ga jij nemen?

Meer informatie bij De Tweekoppige Phoenix

#SLAAPZAANS - Maak je dagje uit compleet met overnachting

Een vakantie is natuurlijk niet compleet zonder echt even een nachtje weg van huis te zijn. Altijd al eens willen slapen in een echt Zaans huisje met prachtig uitzicht op de Molens van onze streek? Boek dan een overnachting bij B&B Heerlijck Slaapen of River Garden. Maak je dagje uit nu compleet en boek een overnachting in een Zaans hotel of B&B.

Bed Breakfast B&B Overnachten LO beeldbank Zaanse Schans Slapen

Bed Breakfast B&B Overnachten LO beeldbank Zaanse Schans Slapen

© Fotografie Mike Bink

B&B Heerlijck Slaapen

B&B River Garden

Meer dagjes uit