De Zaanstreek heeft veel om te ontdekken en genoeg water en groen om dat op actieve wijze te doen. Ontdek bijvoorbeeld op de fiets al het moois dat de omgeving van de Zaanse Schans heeft te bieden.

Om de noord

Het moois rondom de Zaanse Schans ontdekken? Klik hieronder op de fietsroutekaart voor twee leuke routes: een korte route 'Hotspot Wormerveer' en een lange route: 'Om de Noord' en ontdek de natuur, het erfgoed, beschermed dorpsgezicht Gortershoek en natuurlijk Wormer en Wormerveer. 

Fietsroute Zaanse Schans Noord

Binnen bij de Molen

Onderbreek je fietstocht voor een bezoek aan een molen. We beloven je: het is de moeite waard om de molenaars van de Zaansche molen te horen vertellen over de molen en hun ambacht. 

Meer informatie bij De Zaansche Molen

Terrasje pakken

Op zo'n actieve dag heb je wel een terrasje verdiend. Gelukkig vind je het terras van Batavia 1894 op je route. Dit voormalige pakhuis met haar rijke historie en unieke ligging aan de Zaan herbergt één van de beste zon-terrassen van de regio.

Naar de site van Batavia 1894

#SLAAPZAANS - maak je dagje uit compleet met overnachting

Een vakantie is natuurlijk niet compleet zonder echt even een nachtje weg van huis te zijn. Waarom zou je niet eens een nachtje gaan slapen in een knusse B&B, zoals Saenliefde aan de Zaan. Of slaap in het nieuwe Valerius Boutique Hotel met uizicht over de polder.  Maak je dagje uit nu compleet en boek een overnachting in een Zaans hotel of B&B.

B&B Saenliefde

Valerius Boutique Hotel

Meer dagjes uit