Heerlijk vakantie vieren? Daarvoor hoef je niet ver weg. In de Zaanstreek kun je met je gezin heerlijke, zomerse dagen beleven. Vakantiegevoel gegarandeerd! Onder de titel Zaans Zomeren stelden wij vast vier dagjes uit voor je samen: een stranddag, een interessante dag, een buiten/binnen dag, een actieve dag en de uitdaging zelf je ideale dag samen te stellen.

Onze dagjes uit

Bekende Zaankanters tippen

Fietsen en varen in het Twiske

“Op een mooie zomerdag fiets ik graag door de prachtige natuur van de Zaanstreek. Vanuit mijn huis in Zaandam ben ik in enkele minuten in het groene buitengebied en fiets ik door het Twiske. Zo’n dag afsluiten met een vaartochtje door het Twiske maakt mijn zonnig dagje ‘Zaans Zomeren’ compleet.”

Sanna Munnikendam, wethouder gemeente Zaanstad

Nazomeren op de Zaan

"Lekker nazomeren op de Zaan, mijmeren over hoe het was 150 jaar geleden. In het Monet Atelier hangen 25 replica’s van de schilderijen die Claude Monet van Zaandam schilderde. Hij liet zich inspireren door het water, het Hollandse landschap en de Zaanse huizen. In de tijd dat de molens nog maalden en de schepen nog zeilden. Zoals Monet zelf schreef na zijn aankomst in 1871: “Zaandam is wel bijzonder opmerkelijk en er is genoeg te schilderen voor een heel leven."

Dennis Straat, voorzitter Monet in Zaandam

Het Zaanse Polderlandschap

"Zaans Zomeren is voor mij van hartje stad naar het groen in 5 minuten en dan is het Zaanse polderlandschap het domein van mij en mijn racefiets. Heerlijk rondjes trappen en uitwaaien in de Zaanstreek; Zaandam, Noordzeekanaal, Westzaan, Nauerna, Assendelft, Krommenie, Wormerveer (30 minuten bijtanken met koffie en echte appeltaart op Zaanweg 82) en tot slot weer retour Zaandam. Een prachtige route die je laat zien hoe mooi landelijk Zaanstad is!"

Martin Bergsma, Ondernemer en Eigenaar van 'De Koffiezaak'

Wegdromen aan de Zaan

"Er zijn zoveel plekken in de Zaanstreek waar je lekker kunt mijmeren en wegdromen. Café en filmtheater De Fabriek is zo’n een mooie plek aan de Zaan. Ik kan enorm genieten van een fantastisch plot, prachtige muziek, geweldige acteerprestaties en een mix tussen diverse genres, fantasie, humor, romantiek en drama. Een goeie film is een waar kunstwerk. Zaans Zomeren is voor mij even weg van de werkelijkheid en dat lukt prima in De Fabriek."

Majanka Fröhlich, theatermaker en projectcoördinator bij FluXus

Terrassen top 5