Vier de zomer in de eigenzinnige Zaanstreek, waar je wordt overrompeld door verschillende Zaanse geuren en kleuren!

Vaar, wandel of fiets langs de molens van de Zaanse Schans, de 19de-eeuwse pakhuizen en fabrieken en ontdek de diepgewortelde liefde tussen Zaankanters en het industriële verleden.

Slenter door het vernieuwde stadshart van Zaandam en verwonder je aan de fusion-architectuur van het stadhuis en het instagrammable Inntel Hotel Zaandam. Of maak eindeloze fietstochten door de prachtige Natura2000 veenweidegebieden waar je tientallen verschillende vogels kunt spotten. 

In de Zaanstreek valt voor iedereen wat te ontdekken, keuze genoeg! We helpen je graag met suggesties voor complete dagjes uit.

5x Zaans zomeren

Dagje Zaans start op het Hembrugterrein

Peter Sikkes, onder andere organisator van festival Hembrug Happening, ziet zijn ideale zaterdag of zondag al helemaal voor zich:

"Mijn ideale zaterdag of zondag begint natuurlijk op het Hembrugterrein met een expositie bij Artzaanstad (Made in Dolland is tot en met 7 augustis te zien) en daarna heerlijk lunchen bij Restaurant Zanini, Restaurant Bois of bij LAB-44.

Vervolgens pak ik op het terrein een expositie mee in Het HEM (tot en met 25 september Chapter 5IVE: Samir Bantal & Rem Koolhaas) en fiets ik via de Havenstraat lekker Zaandam in op weg naar mini-expo Zaansgroen. Onder het genot van een heerlijk eindemiddagzonnetje dan nog een lekker koud drankje op het terras van Café Fabriek met op loopafstand restaurant Piri Piri of Mr. Momo voor het diner."

 

Zaanse terrassen

Tropisch warm of gewoon lekker weer om buiten te zijn? De Zaanstreek heeft tal van mooie terrassen aan het water of op een bijzondere, historische plek. Klik hieronder door naar ons overzicht.

Bekijk terrassen