Een zomervakantie thuis of dichtbij huis? Geen probleem als je in de Zaanstreek woont! In onze streek vol water, groen, historie en cultuur is het goed zomeren. Zaans zomeren noemen we dat. We delen hier alvast vijf suggesties voor een lekker Zaans dagje uit. Voor meer informatie en advies voor een dagje Zaanstreek kan je ook terecht in onze VVV-winkel Zaanstore op het Stadhuisplein 96 te Zaandam.

5x een lekker dagje ZAANS

Terrassen top 5

Tropisch warm of gewoon lekker weer om buiten te zijn? De Zaanstreek heeft tal van mooie terrassen aan het water of op een bijzondere, historische plek. Klik hieronder door naar onze top5!

Top 5 Zaanse terrassen

Wegdromen aan de Zaan

"Er zijn zoveel plekken in de Zaanstreek waar je lekker kunt mijmeren en wegdromen. Café en filmtheater De Fabriek is zo’n een mooie plek aan de Zaan. Ik kan enorm genieten van een fantastisch plot, prachtige muziek, geweldige acteerprestaties en een mix tussen diverse genres, fantasie, humor, romantiek en drama. Een goeie film is een waar kunstwerk. Zaans Zomeren is voor mij even weg van de werkelijkheid en dat lukt prima in De Fabriek."

Majanka Fröhlich, theatermaker en projectcoördinator bij FluXus

Het Zaanse Polderlandschap

"Zaans Zomeren is voor mij van hartje stad naar het groen in 5 minuten en dan is het Zaanse polderlandschap het domein van mij en mijn racefiets. Heerlijk rondjes trappen en uitwaaien in de Zaanstreek; Zaandam, Noordzeekanaal, Westzaan, Nauerna, Assendelft, Krommenie, Wormerveer (30 minuten bijtanken met koffie en echte appeltaart op Zaanweg 82) en tot slot weer retour Zaandam. Een prachtige route die je laat zien hoe mooi landelijk Zaanstad is!"

Martin Bergsma, Ondernemer en Eigenaar van 'De Koffiezaak'

Nazomeren op de Zaan

"Lekker nazomeren op de Zaan, mijmeren over hoe het was 150 jaar geleden. In het Monet Atelier hangen 25 replica’s van de schilderijen die Claude Monet van Zaandam schilderde. Hij liet zich inspireren door het water, het Hollandse landschap en de Zaanse huizen. In de tijd dat de molens nog maalden en de schepen nog zeilden. Zoals Monet zelf schreef na zijn aankomst in 1871: “Zaandam is wel bijzonder opmerkelijk en er is genoeg te schilderen voor een heel leven."

Dennis Straat, voorzitter Monet in Zaandam