Ga naar inhoud

Vier de zomer in de eigenzinnige Zaanstreek, waar je wordt overrompeld door Zaanse geuren en kleuren!

Vaar, wandel of fiets langs de molens van de Zaanse Schans, de 19de-eeuwse pakhuizen en fabrieken en ontdek de diepgewortelde liefde van de Zaankanters voor het industriële verleden.

Slenter door het spraakmakende stadshart van Zaandam en verwonder je over de fusion-architectuur van het stadhuis en het instagrammable Inntel hotel. Of maak eindeloze fietstochten door uniek veenweidegebied, vol bijzondere flora en fauna.. 

In de Zaanstreek valt voor iedereen wat te ontdekken, keuze genoeg! Hieronder alvast een paar suggesties voor een dagje Zaans zomeren.

5x Zaans zomeren

Dagje Zaans start op het Hembrugterrein

Peter Sikkes, onder andere organisator van festival Hembrug Happening, ziet zijn ideale zaterdag of zondag al helemaal voor zich:

"Mijn ideale zaterdag of zondag begint natuurlijk op het Hembrugterrein met een expositie bij Artzaanstad (Made in Dolland is tot en met 7 augustis te zien) en daarna heerlijk lunchen bij Restaurant Zanini, Restaurant Bois of bij LAB-44.

Vervolgens pak ik op het terrein een expositie mee in Het HEM (tot en met 25 september Chapter 5IVE: Samir Bantal & Rem Koolhaas) en fiets ik via de Havenstraat lekker Zaandam in op weg naar mini-expo Zaansgroen. Onder het genot van een heerlijk eindemiddagzonnetje dan nog een lekker koud drankje op het terras van Café Fabriek met op loopafstand restaurant Piri Piri of Mr. Momo voor het diner."

 

terras hembrug hembrugterrein

Verrassende en fotogenieke plekken

De Belgische reis-, fotografie- en lifestyleblogger Gundiscover bezocht de Zaanstreek en tipt je de meest verrassende en fotogenieke plekken.

Lees mee en bekijk de Zaanstreek door de ogen van iemand die alles voor de eerste keer beleeft.

Naar Gundiscover
Zaandam Stadshart Centrum Stadhuis Gemeentehuis Soeters Architectuur Houtbouw Neo Zaans