Onze winkelen tips

In de Zaanstreek kun je heerlijk winkelen! Afhankelijk van de shop experience die je zoekt, kies je voor het prijswinnende Stadshart Zaandam, de prachtig gelegen winkels in de Zaanbocht, de knusse winkelstraat in Krommenie of op de Westzijde of de woon- en designwinkels op en rond de Woonboulevard in Zaandam. Wat Zaans winkelen bijzonder maakt, is dat je het makkelijk combineert met een vleugje cultuur. Architectonisch gooien het huisjeshotel Inntel en het Stadhuis werelwijd hoge ogen, je kunt het Czaar Peterhuisje bezoeken of in de voetsporen van de beroemde Franse schilder Monet treden. Tussen het winkelen door een terrasje pakken of 's avonds uitgaan? Op De Dam vind je een heel plein vol grand cafés en restaurants en ook het Zaantheater ligt om de hoek.

Shop Zaans

Op deze pagina word je volop geïnspireerd en vind je de leukste winkels en horecabedrijven in Zaandam. Onze horeca en winkeliers zijn beeldbepalend voor onze stads- en dorpskernen en dragen bij aan een gezellige, nuttige en veilige leefomgeving. Wij als bewoners zijn mede verantwoordelijk om dit in stand te houden. Daarom, nu meer dan ooit: Shop Zaans!

Ga naar Shop Zaans

Westzijde Story

Bijzondere winkels aan de 'fluwelen' Westzijde.

Zaanbocht

Topwinkels langs het mooiste stukje Zaan

Centrum Zaandam Gracht Boot Station Winkelen

Centrum Zaandam Gracht Boot Station Winkelen

© Fotografie Mike Bink

Stadshart Zaandam

Combineer shoppen met cultuur

Krommenie

Dorps winkelen in een winkelstraat vol historie.

Woonboulevard Zaandam

Woonwinkelen en design scoren!

parels aan de westzijde

"Een rondje Westzijde in Zaandam staat al tijden op mijn verlanglijstje. Want dankzij Instagram kwam ik op het spoor van een aantal verrassende plekken aan deze historische straat in het centrum van Zaandam." Aldus Ellen Groenveld.

Ellen Groenveld neemt ons op haar pagina 'Op pad met Ellen' maandelijks mee naar een bijzonder mooi, leuk of lekker plekje in de Zaanstreek. Zij is reisblogger voor online reis- en inspiratieplatform 'Bijzonder Plekje', freelance lifestyle redacteur voor Motorboot Magazine en verantwoordelijk voor de social media bij Dekker Watersport in Zaandam.

Lees het hele artikel

Kom eens design shoppen