In de Zaanstreek kun je heerlijk winkelen! Afhankelijk van de shop experience die je zoekt, kies je voor het prijswinnende Stadshart Zaandam, de prachtig gelegen winkels in de Zaanbocht, de knusse winkelstraat in Krommenie of op de Westzijde of de woon- en designwinkels op en rond de Woonboulevard in Zaandam.

Zaanse Winkeltips

Koop Zaans, geef Zaans en ondersteun je lokale winkeliers. We delen vijf leuke Zaanse winkeltips op deze pagina. Waar ga jij Zaans winkelen?

Bekijk hier alle tips

Kom shoppen in:

Westzijde Story

Bijzondere winkels aan de 'fluwelen' Westzijde.

Zaanbocht

Topwinkels langs het mooiste stukje Zaan

Centrum Zaandam Gracht Boot Station Winkelen

Centrum Zaandam Gracht Boot Station Winkelen

© Fotografie Mike Bink

Stadshart Zaandam

Combineer shoppen met cultuur

Krommenie

Dorps winkelen in een winkelstraat vol historie.

Woonboulevard Zaandam

Woonwinkelen en design scoren!

Parels aan de westzijde

"Een rondje Westzijde in Zaandam staat al tijden op mijn verlanglijstje. Want dankzij Instagram kwam ik op het spoor van een aantal verrassende plekken aan deze historische straat in het centrum van Zaandam." Aldus Ellen Groenveld. Lees over haar bezoek aan de parels van de Westzijde.

Lees het hele artikel

Design shoppen

Shop Zaans

Op deze pagina word je volop geïnspireerd en vind je de leukste winkels en horecabedrijven van de Zaanstreek. Onze horeca en winkeliers zijn beeldbepalend voor onze stads- en dorpskernen en dragen bij aan een gezellige, nuttige en veilige leefomgeving. Daarom, nu meer dan ooit: Shop Zaans!

Ga naar Shop Zaans