Vanaf het water zie je de Zaanstreek op haar mooist. We geven tijdens vaarmaand juli niet alleen water- en vaartips, er zijn ook leuke SUP- en kano-uitjes te winnen.

De hoofdprijs is een vaartocht voor jou en elf vrienden om de streek vanaf het water te ervaren. Hieronder meer over de te winnen vaar-uitjes.

Hoe doe je mee?

Je kunt meedingen naar deze prijzen door ons Facebook en/of Instagram kanaal goed in de gaten te houden.

Zie je het vaar-uitje dat jij wel zou willen winnen voorbij komen, deel dit bericht dan. Voorzie jouw berichtje van #zaansvaren en de zin 'Varen in de Zaanstreek is....' die je zelf verder afmaakt.

Eind juli worden per te winnen vaar-uitje de leukste deelacties beloond. Kun je niet kiezen? Geen probleem, je kunt het bij meerdere vaar-uitjes proberen.  

Sloepvaren met vrienden (1x)

Dutch Boat Tours biedt vaartochten aan vanaf de Zaanse Schans, maar verhuren ook sloepen met of zonder schipper.

Tijdens vaarmaand juli kun je een sloeparrangement winnen voor max. 12 personen. Inclusief schipper en hapjes en drankjes.

Je stapt op bij het MonetAtelier en vaart helemaal naar Wormerveer. En weer terug (ca. 2,5 uur). Onderweg vertelt de schipper over wat je ziet op de Zaanoevers en ook de hapjes zijn afgestemd op de plekken waar je langs komt.

Meer over Dutch Boat Tours

Suppen door Westzaan (2x)

Door Westzaan en het aangrenzende veenwijdegebied Westzijderveld kun je prachtig suppen.

SUPFUN verhuurd SUP-boards en heeft mooie routes van een tot vier uur uitgezet. Ook leuk om met een stel vrienden te doen!

Tijdens de vaarmaand van Zaans geven zij twee keer een SUP-arrangement voor twee personen als prijs. Twee uur suppen inclusief een Zaanse borrelbox voor onderweg.

Meer over SUPFUN

Kanotochtje Twiske (3x)

De Zaanstreek grenst in het oosten aan het Twiske: 650 hectare natuur en een derde daarvan is water. 

Bij Twiske Haven kun je kano's, waterfietsen en (zeil)bootjes huren om op avontuur te gaan in die prachtige natuur.

Tijdens de vaarmaand is er drie maal een kano-arrangement te winnen, bestaande uit een Canadese kano voor drie uur (geschikt voor twee à drie personen). Met een drankje en bitterbal achteraf op het terras van Twiske Haven!

Meer over Twiske Haven

Eilandjes suppen Wormer (2x)

Het Wormer- en Jisperveld vormen de grootste, aaneengesloten 'wetlands' van Europa. Het water tussen de honderden weilandjes in dit natuurgebied biedt een fantastisch netwerk van (kano)routes.

Bij ZWET'SUP kun je SUP-boards huren om de bijzondere flora en fauna te ontdekken. En voor de fun natuurlijk.

Tijdens de vaarmaand kun je twee keer een SUP-arrangement voor twee personen van twee uur winnen!

Meer over ZWET'SUP