Ga naar inhoud

Een hele spannende kerstvakantie zal het niet worden, nu veel dicht is vanwege de lock down. Maar vervelen hoeft nu ook weer niet. Niet in de Zaanstreek in elk geval. Wij hebben hieronder wat tips voor je. Heb je zelf een goed idee? Meld het ons via Facebook of Instagram!

Zaan Museum

Kun jij niet naar het museum komen, dan komt het museum naar jou. In het Thuismuseum vind je hele leuke workshops en verhalen en op Instagram wordt je meegenomen langs de parels uit het depot van het museum!

Still uit de workshop video - tijdelijke afbeelding

10 top-wandelingen

Activiteit nummer 1 in de kerstvakantie is lekker eten. Maar even een frisse neus halen, scoort waarschijnlijk ook goed. Wij hebben 10 mooie wandelingen voor je. Kies eens een wandeling door een stukje van de streek dat je nog niet zo goed kent en laat je verrassen.

Naar de pagina Wandelen

Theater thuis

Het Zaantheater is dicht, maar ze hebben leuke tips voor de kerstvakantie. Op 30 december speelt via Zoom theatergezelschap Het Laagland de familievoorstelling De Rode Knop, via Theaterflix kun je online jeugdvoorstellingen (terug)kijken en voor nieuwjaarsdag tippen ze de show van Titus & Fien TV!

tijdelijke afbeelding

Bandjes kijken

Live concerten zitter er even niet in, maar bandjes kijken kan ook online. Via YouTube kun je de live streams terugzien van De Groote Weiver en Podium de Flux heeft Flux TV.

Naar YouTube
tijdelijk

Filmavond

In de vakantie heb je mooi de tijd om alsnog de films te bekijken die je afgelopen tijd gemist hebt. Gewoon online. Pathé heeft Pathé Thuis en filmhuisfilms (bijv. De Vogelwachter met de Zaankanter Freek de Jonge) kijk je via De Fabriek op Picl. 

tijdelijk