In samenwerking met Zaanse cultuurorganisaties is september uitgeroepen tot actiemaand en kun je leuke cultuuruitjes winnen voor plekken waar je nog nooit bent geweest. Kijk hieronder welke organsiaties meedoen en ontdek mooie kansen om komend seizoen nog meer dan anders te genieten van de Zaanse cultuur.

Laat voor 1 oktober weten waar je nog nooit bent geweest en waarom je er nu toch graag naar toe wilt via een reactie op camagne-items op Facebook Instagram of via een mailtje naar info@zaans.nl

Artzaanstad

Ontdek samen met Artzaanstad hoe leuk kunst, thuis aan de muur, is. Je kunt er kunst huren zonder verplichtingen, mét onbeperkt wisselen. Nog nooit uitgeprobeerd? Tijdens de cultuurcampagne is er één echte kennismaking met Artzaanstad te winnen! 

Aan de hand van foto’s van je interieur én de plek waar een mooi kunstwerk kan hangen, geeft Artzaanstad je een persoonlijk kunstadvies. Samen bekijk je de collectie en zoek je een geschikt werk voor jouw muur thuis. Wel zin in zo'n kennismaking met kunst huren? Laat het weten. De prijs bestaat uit:

  • een persoonlijk kunstadvies
  • een huurtegoed van € 90,-
  • eerste gratis bezorging 
Direct een mail sturen

Podium de Flux

Podium de Flux is onderdeel van FluXus, het centrum voor de kunsten in Zaandam. Poppodium de Flux heeft een divers programma met bandpresentaties van popschool de Flux, jamsessies, masterclasses, workshops en ook concerten van professionele artiesten. Nog niet in de gelegenheid geweest om hier een concert bij te wonen? Grijp je kans, laat het ons weten en wie weet win je twee kaarten voor één van de volgende concerten: 

 

Direct een mail sturen

Het Weefhuis

Ben jij al eens in Het Weefhuis geweest? Het Weefhuis is een rijksmonument en bevindt zich op één van de mooiste locaties van de Zaanstreek, midden in het beschermd dorpsgezicht de Gortershoek met als voortuin de Beeldentuin. Het Weefhuis biedt gebruikers een aantrekkelijke plek voor een scala van activiteiten, zoals exposities, culturele activiteiten of cursussen.

Je kunt een toegangskaartje winnen voor een inspirerende lezing door Maroeska Metz voor 2 personen op 1 december. Inclusief een drankje na afloop en bezoek aan de huidige expositie.

 

Direct een mail sturen

Filmtheater de Fabriek

Filmtheater De Fabriek is een unicum in de Zaanstreek: twee mooie filmzalen gewijd aan de beste films van het moment, gelegen aan de prachtige Zaan. Het historische gebouw waarin zowel het filmtheater als het bijbehorende café-restaurant zijn gevestigd, is uitgegroeid tot een van de belangrijkste culturele hotspots van Zaanstad.

Door de sfeervolle locatie en sterke programmering maar zeker ook door de speciale programma's. Van inleidingen tot nagesprekken en paneldiscussies. Zin om kennis te maken met De Fabriek? Vertel ons dan waarom je bij een van de onderstaande activiteiten wilt zijn:

 

Direct een mail sturen

Zaans Museum

Echt nog nooit dit museum bezocht? Reageer dan snel en ontdek de geschiedenis van je eigen streek! Het Zaans Museum vertelt het verhaal van de Zaankanters, de molens en de Zaanse industrie. 

Tijdens de cultuurcampagne kun je een bezoek aan het Zaans Museum winnen met de tentoonstelling De Zaanstreek in oorlogstijd voor twee personen plus het prachtige gelijknamige boek van Erik Schaap.

Direct een mail sturen

Theater de Kaasfabriek

Nog nooit in De Kaasfabriek geweest? Dan is dit een uitgelezen kans om dit theater in Wormer te ontdekken! Laat ons via mail of social media weten welke voorstelling je hier wel eens wil bijwonen en waarom. Dan win je misschien wel twee kaartjes. Je kunt kiezen uit de voorstellingen: 

Direct een mail sturen

Zaansche Molen

Nog nooit binnen in een Zaanse molen geweest? Reageer dan snel en ontdek de geschiedenis van de Zaanse molens bij het nieuwe museum Wereld van Windmolens van vereniging de Zaansche Molen

Tijdens de cultuurcampagne geeft de Zaansche Molen maar liefst drie keer voor 2 personen een winactie weg. Je wint een bezoek aan de Wereld van Windmolens, entree tot twee Molens op de Zaanse Schans en een audiotour met verrassing.

Direct een mail sturen

Concerten bij Kaarslicht

Midden in het pittoreske dorp Jisp, tussen de weilanden en de Zaanse huizen, ligt de Hervormde Kerk van Jisp. Hier worden concerten bij kaarslicht georganiseerd. Klassieke muziek, uitgevoerd door gerenommeerde musici en aanstormend talent. 

Nog onbekend met dit klassieke podium? Mail ons waarom je het Jisper kerkje graag zou ontdekken en maak kans op twee kaarten voor: 

Direct een mail sturen

Hembrug Museum

Ken je de historie van het mysterieuze Hembrugterrein nog niet? Mail ons snel dan kun je binnenkort met een gids over dit terrein dat ruim honderd jaar in het teken stond van de nationale munitie- en wapenfabriek "Artillerie Inrichtingen". 

Je kunt een rondleiding door een gids winnen voor twee personen op  zondag 4 oktober of zondag 1 november 2020. Je vertrekt om 11.00 uur vanaf het Hembrug Museum. De rondleiding is inclusief een kop koffie of thee, plattegrond van Jan Rothuizen en wat lekkers voor onderweg.

Direct een mail sturen

De Bullekerk

De Bullekerk (de Westzijderkerk) gaat tegenwoordig door het leven als Cultureel Centrum Bullekerk en is niet alleen buurthuis om ook podium van de stad. Nog niet in de gelegenheid geweest om hier een voorstelling bij te wonen? Grijp je kans, laat het ons weten en wie weet win je twee kaarten voor één van de volgende voorstellingen: 

Direct een mail sturen

Czaar Peterhuisje

In het wereldberoemde Czaar Peterhuisje, één van de oudste houten huizen van Nederland, logeerde ooit de Russische tsaar Peter de Grote. Je hebt er vast al eens van gehoord, maar ben je er ook al eens op bezoek geweest? Zo niet, dan is dit je kans.

Ontdek het bijzondere verhaal van het Czaar Peterhuisje en wandel vervolgens mee met de gids langs historische plekken in het centrum van Zaandam. Tijdens de cultuurcampagne zijn er kaarten te winnen voor een Zaans arrangement voor twee personen bestaande uit een bezoek aan het Czaar Peterhuisje, een rondleiding met gids door het centrum van Zaandam en een attentie!

Direct een mail sturen

Theater de Kunstgreep

Ken je Theater de KunstGreep nog niet? Hoog tijd dat je er van een voorstelling gaat genieten. Laat ons weten waarom je graag dit theater wil bezoeken en wie weet win je twee kaarten voor één van de volgende voorstellingen: 

Direct een mail sturen

Honig Breethuis

Al honderd maal langs het voormalige woonhuis van de families Honig en Breet in Zaandijk gefietst, maar nog nooit naar binnen geweest? Laat het ons weten en vertel erbij waarom je het Honig Breethuis graag zou willen bezoeken!

Het museum geeft tijdens de actiemaand drie maal twee kaarten weg voor een privé-rondleiding weg. Hoor meer over de geschiedenis en het leven van de families en ontdek de historische inrichting. Na de rondleiding geniet je - net als de vroegere bewoners - in de Zaankamer van een kopje koffie of thee én het uitzicht op de Zaan.

Direct een mail sturen

FluXus

In september start bij FluXus, centrum voor de kunsten Zaanstad, een nieuw cursusseizoen. Op FluXus.nl zoek je makkelijk tussen de lessen beeldende kunst, dans, media, muziek en theater. Of maak kennis met FluXus tijdens een activiteit. Er zijn twee kaarten te winnen voor: 

Direct een mail sturen

Zaantheater

Het Zaantheater is hét podium voor de Zaanstreek en omstreken. In dit prijswinnende theater kun je een breed en gevarieerd aanbod aan voorstellingen beleven. Ben je hier nog nooit geweest, dan is dit je kans om het goed te maken!

Tijdens de cultuurcampagne geeft het Zaantheater twee kaarten weg voor de volgende voorstellingen:

Direct een mail sturen