Voor de echte keukenprinsen en -prinsessen verklapten vier Zaanse chef-koks en kookboekauteurs hun geheime Zaanse recept.

Hieronder lees je wat chef-kok Arno Spork, chef-kok Joey Bokma, designer en kookboekauteur Maroeska Metz en culinair en wijnschrijver Onno Kleyn voor je in petto hebben.

Je krijgt hun recept in de Zaanstore bij de aanschaf van het streekproducten uit hun ingrediëntenlijst. Let op: zolang de voorraad strekt!

Win een kijkje in de keuken!

Een etentje bij Hoop op d'Swarte Walvis winnen en een kijkje in de keuken nemen bij chef-kok Joey?

Koop een streekproduct met recept en laat de kassabon achter voorzien van je naam en telefoonnummer. Uit alle bonnen trekken wij maandag 20 december een winnaar. 

Kalfssukade met HOOP bier

Arno Spork, chef-kok restaurant De Huiskamer

Arno, chef-kok van De Huiskamer in Wormer, schreef een speciaal Zaans recept. Hierin wordt zowel Zaans bier als Zaanse mosterd en zelfs duivekater verwerkt. Zelfs de barbecue kan weer even van stal, mocht je dat willen.

Klinkt goed? Breng snel een bezoekje aan de Zaanstore en ontvang het recept van Arno bij aanschaf van een (donker) biertje van HOOP.*

Tiramisu met Verkadekoekjes

Onno Kleyn, culinair en wijnschrijver

Het zou kunnen dat je Onno kent van de rubrieken uit de Volkskrant, een artikel uit een tijdschrift of door één van zijn boeken. Voor de Zaanstore heeft Onno een recept geschreven voor Tiramisu met de Café Noir koekjes van Verkade. Lekker Zaans en lekker feestelijk!

Ga naar de Zaanstore en koop daar de Verkadekoekjes. Je krijgt er dit recept van Onno Kleyn bij.*

Bramentaart met Zaanse chocolade

Maroeska Metz, designer en koekboekschrijfster

Maroeska bakte op haar negende haar eerste taartje en is daarna niet stil blijven zitten. Naast haar werk als ontwerpster bakt ze de heerlijkste lekkernijen en schreef daar zelfs boeken over. Voor de Zaanstore deelt Maroeska haar taartrecept met Zaanse chocolade en verse bramen.

Je ontvangt haar recept bij aanschaf van een Euforij-chocoladereep in de Zaanstore.*

Frambozenmousse met Zaanse mosterd

Joey Bokma, chef-kok De Hoop op d'Swarte Walvis

Joey Bokma is chef-kok bij het gerenomeerde restaurant De Hoop op d'Swarte Walvis op de Zaanse Schans. Voor de Zaanstore deelde deze chef een uitgebreid recept waarin Zaanse mosterd een belangrijke rol speelt.

Breng een bezoekje aan de Zaanstore en jij ontvangt zijn recept bij aanschaf van een pot Zaanse mosterd.*

* zolang de voorraad strekt.