Recept Marieke Verweij

Marieke Verweij, directeur van het Zaans Museum, is dol op onze Zaanse smaakmakers. Haar lievelingsrecept wordt gemaakt met Mariabiscuit van Verkade.

Dadeltaartje met Mariabiscuit

Ingrediënten

500 gr dadels (ontpit en in reepjes gesneden)
250 gr roomboter
150 gr bruine basterdsuiker
1 rol Mariabiscuitjes van Verkade (in stukjes gebroken van ongeveer een cm)
Kokosstrooisel

Bereiding

Laat de boter zachtjes smelten in een pan. 
Voeg de suiker toe. Roer goed door, zodat de suiker een beetje oplost.
Voeg daarna de dadels toe, goed roeren en een minuut laten doorkoken.
Voeg als laatste de biscuitjes toe en schep door elkaar.

Stort het mengsel in een ingevette taartvorm en druk het goed aan met de bolle kant van een lepel. Het is het lekkerst als de taart niet te dik is. Gebruik dus een grote bakvorm.

Laat ongeveer anderhalf uur afkoelen in de koelkast. Strooi voor het aansnijden naar smaak de kokos erover.

Leuke tip!

Zien hoe de Mariabiscuitjes vroeger bij Verkade werden gemaakt? Kom naar de Verkade Experience in het Zaans Museum!

Hier waan je je in een vroeg twintigste-eeuwse koekjes- en chocoladefabriek, waar de originele machines nog volop draaien en de geschiedenis van Verkade tot leven komt.