Ga naar inhoud

D'Swarte Walvis

De drie historische panden die samengevoegd zijn bieden tezamen niet alleen een restaurant, brasserie en gezellige huisbar, maar ook diverse kamers en zalen voor vergaderingen, presentaties of zelfs feesten. Waar de meeste lokaties verstopt zitten op weinig inspirerende plekken biedt de Walvis juist het tegenovergestelde. Interieur en exterieur bieden een absolute meerwaarde en met de Zaan aan het achterterras en de nabijheid van de Zaanse Schans en de prachtige molens biedt De Hoop op d'Swarte Walvisook diverse opties om de strikte zakelijkheid te breken met een gezonde dosis vertier en afleiding. Indien gewenst regelen zij met plezier een boottocht, fietsen of een rondleiding.

Uiteraard kun je bij De Hoop op d'Swart…

De drie historische panden die samengevoegd zijn bieden tezamen niet alleen een restaurant, brasserie en gezellige huisbar, maar ook diverse kamers en zalen voor vergaderingen, presentaties of zelfs feesten. Waar de meeste lokaties verstopt zitten op weinig inspirerende plekken biedt de Walvis juist het tegenovergestelde. Interieur en exterieur bieden een absolute meerwaarde en met de Zaan aan het achterterras en de nabijheid van de Zaanse Schans en de prachtige molens biedt De Hoop op d'Swarte Walvisook diverse opties om de strikte zakelijkheid te breken met een gezonde dosis vertier en afleiding. Indien gewenst regelen zij met plezier een boottocht, fietsen of een rondleiding.

Uiteraard kun je bij De Hoop op d'Swarte Walvis ook lunchen of dineren, in bijna iedere gewenste vorm, maar altijd erg goed. Na de vergadering kun je altijd in de zeer sfeervolle bar ‘Het Vleethuis’ terecht, desgewenst is deze ook exclusief in gebruik te maken. Bij mooi weer bieden de verschillende terrassen een ideale plek voor een heerlijk aperitief. Voor vergaderingen en presentaties zijn schermen, beamers en een draadloze headset microfoon in huis.

In ons restaurant kunt u van dinsdag tot en met zondag terecht voor lunch, borrel en diner.

Anno 2018 hebben wij gekozen voor een andere opzet van onze kaart. Minder traditioneel (‘voor, hoofd, na’), maar vooral kiezen uit heerlijke op zichzelf staande gerechten. Hierbij leggen we enerzijds meer nadruk op regionale producten, voldoende aanwezig in deze regio, en anderzijds is gekozen voor een meer wereldse benadering in smaken en accenten. Dichtbij en ver weg. Niet toevallig past dit goed in het historische kader van de Zaanstreek, toen met hier gebouwde schepen uit alle windstreken goederen werden aangevoerd en verwerkt.

Locatie