IFIKZ

IFIKZ is sinds 2015 hét festival rond industriecultuur in de Zaanstreek. Hoogtepunt van het festival in 2020 is van 9 tot en met 11 oktober. De buitenexpositie 'Iconen van de Zaanse industrie' is de hele maand oktober te bewonderen op diverse locaties in de streek. Via de kleine selectie uit deze foto-expositie hieronder klik je door naar de kaart met de exacte locaties.

Iconen van de Zaanse industrie - buitenexpositie oktober

Over de expositie

Als je door de Zaanstreek fietst van het Hembrugterrein naar Wormerveer en Wormer kom je ze veelvuldig tegen. Iconische fabriekspanden en fabrieksterreinen van even zo iconische bedrijven die de Zaanstreek uniek maken. We zien vaak de buitenkant, maar juist de mensen die in de fabrieken werken bepalen het ‘gezicht’ van de Zaanstreek.

Deze expositie wil middels de foto’s van de Zaanse fotograaf Peter Marcuse (1933 – 2017), aangevuld met werk van Cas Oorthuys (1908 – 1975), het menselijk gezicht van de industrie laten zien. Ontmoet de werknemers, de Zaankanters, die in de jaren ‘50 werkten aan de wederopbouw van een heel bijzonder stukje Nederland.

Lees verder op IFIKZ.nl