Cacaomaand

Zeg je chocolade dan zeg je Zaanstreek. Hier langs de Zaan ligt het historische hart van de cacao-industrie. Vol van verhalen over wereldspelers als Grootes Cacao en Chocoladefabriek Pette, Arriba Chocolade en Verkade.

Cacao is nog altijd een belangijke economische pijler. Hier in de Zaanstreek wordt het grootste deel van de door Nederland geïmporteerde cacaobonen verwerkt. Iets dat in oktober, als de nieuwe oogst binnenkomt, wordt gevierd.

Leuk en lekker

De leukste en lekkerste activiteiten doe je tijdens de herfstvakantie in het Zaans Museum. Ben jij een choco-expert? Op 12 t/m 18 oktober en 21 en 22 oktober zijn er in de Verkade Experience choco-professors aanwezig aan wie je alles kunt vragen.

Test je kennis over cacao en chocolade, verzamel alle stempels, lever je stempelkaart in bij een Verkade meisje en ontvang een choco goodie-bag!

Lees meer op Zaansmuseum.nl

Zaans Gedaan

Tussen de molens aan de Zaan, waar al twee eeuwen lang cacaobonen worden gemalen, vind je CacaoLab Zaans Gedaan. Hier kun je niet alleen lekkere chocolade proeven en kopen, je kunt er ook zelf chocolade (leren) maken! Tijdens de verschillende workshops ga je luisteren, proeven, voelen en en ruiken.

Of monster aan bij een Chocolate River Tour en leer al varend als over de wereld van chocolade.
 

Naar de agenda van het CacaoLab

Chocolade beleving

Meer zin in een combinatie van de twee bovenstaande cacaotips? Doe dan nu de Chocolade beleving van het Zaans Museum en het CacaoLab.

Voor de echte zoetekauwen! In de Verkade Experience in het Zaans Museum ontdek je hoe de meisjes van Verkade de lekkerste biscuits en chocolade maakten. Wandel daarna door het Hollandse landschap op de Zaanse Schans naar het CacaoLab en geniet van een warme ‘do it yourself chocolademelk’.

Lees hier meer over de Chocolade beleving